c

Tampereen Härmälänrannan kaupunginosan suunnittelu etenee – arkkitehtitoimistot Suomesta ja Ruotsista mukaan hankkeeseen

Lehdistötiedotteet 16.5.2011 13.05 CET

Härmälänrannan kakkosvaiheen kaupunkisuunnittelu etenee. Skanska Kodit on valinnut yhteistyökumppaneiksi analyysi- ja kaupunkisuunnittelun luonnosteluvaiheeseen kaksi arkkitehtitoimistoa: Arkkitehdit Cederquist & Jäntti Suomesta ja Tengbom Arkitekter Ruotsista.

Arkkitehdit Cederquist & Jäntti on tunnettu menestyksestään arkkitehtikilpailuissa ja kansainvälisistä kaupunkisuunnitteluhankkeista. Ruotsista mukaan tulee Tengbom Arkitekter, joka on ollut mukana muun muassa Tukholman Hammarby Sjöstadin ja Royal Seaportin kaupunginosien kehittämisessä.

 "Härmälänranta on ainutlaatuinen paikka, josta halutaan tehdä omaleimainen ja haluttu kaupunginosa Tampereelle. Olemme valinneet kumppaneiksi alueen kehittämiseen arkkitehtiryhmän, joilla on sekä kokemusta urbaanien ranta-alueiden suunnittelusta että tuoretta ajattelua viihtyisän asuinympäristön suunnittelusta. Uskomme, että valituilla kumppaneilla on kykyä luoda Tampereen ja Pirkkalan rajalle aivan uudenlainen 2020-luvun kaupunginosa”, sanoo Skanska Kotien Tampereen yksikön johtaja Miikka Routama.

 ”Alueen kehittämistä on lähdetty viemään yhdessä kaupungin kanssa uudella toimintatavalla, jossa yhteistyön merkitys on kasvanut. Tavoitteiden määrittely yhdessä ja niiden pohjalta alueelle luotava vahva identiteetti varmistavat sujuvan polun kohti yhteistä päämäärää – viihtyisää uutta kaupunginosaa Tampereelle” sanoo projektipäällikkö Harri Kiviranta Skanska Kodeista.

 Tampereen kaupunki on asettanut Härmälänrannan osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtäville. Nähtävilläoloaika on 12.5.–2.6.2011.  Aloitusvaiheen yleisötilaisuus on Cargotecin ruokalassa, Valmetinkatu 5, 33900 Tampere, keskiviikkona 18.5. alkaen kahvitarjoilulla klo 17.30. Varsinainen tilaisuus alkaa klo 18.00.

 Uusi asuinalue Härmälänranta muodostuu kahdesta osasta: parasta aikaa rakenteilla olevasta vanhemmasta osasta sekä uudesta osasta, jonka toteuttaminen ajoittuu vuosille 2014–2020. Härmälänrannan asuinalue sijaitsee Tampereella Pyhäjärven etelärannalla Härmälän kaupunginosan naapurissa noin viiden kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Pieni osa alueesta kuuluu Pirkkalan kunnan alueelle.

 Härmälänrannan vanhempi ja uusi osa ovat erillisiä ja erikseen toteutettavia hankkeita, joilla on oma arkkitehtuurinsa ja omat ominaispiirteensä. Aluetta halkova pääväylä, Valmetinkatu, rajaa Härmälänrannan vanhemman ja uuden osan erillisiksi. Alueen reitistöjen ja luonnon kautta ne kuitenkin myös sitoutuvat toisiinsa ja muodostavat siten yhden suuren kokonaisuuden. Vuoden 2011 jälkeen Härmälänrannan vanhemman osan noin tuhannesta asunnosta on rakennettu jo kolmannes. Kaikkiaan Skanska toteuttaa Härmälänrantaan 2000 asuntoa seuraavan kymmenen vuoden aikana.