c

Skanskan ja Lemminkäisen työyhteenliittymä esisopimukseen S-ryhmän uuden logistiikkakeskuksen rakentamisesta

Lehdistötiedotteet 2.11.2012 9.00 CET

Skanskan ja Lemminkäisen muodostama työyhteenliittymä Freeway ja S-ryhmän Logistiikkakeskukset Oy ovat allekirjoittaneet esisopimuksen S-ryhmän uuden valtakunnallisen päivittäistavaroiden logistiikkakeskuksen rakentamisesta projektinjohtourakkana Sipooseen. Skanska ja Lemminkäinen osallistuvat työyhteenliittymään tasaosuuksilla.

Logistiikkakeskuksen pinta-alaksi tulee noin 193 000 bruttoneliömetriä ja tilavuudeksi noin 3 400 000 kuutiometriä. Hanke toteutetaan laajuutensa vuoksi viidessä toisiinsa limittyvässä vaiheessa. Solmittu esisopimus koskee koko hankkeen toteuttamista, mutta varsinaiset urakkasopimukset solmitaan toteutusvaihekohtaisesti. Ensimmäisen vaiheen toteutusta koskeva urakkasopimus on tarkoitus allekirjoittaa alkuvuodesta 2013.

Pohjois-Sipoon Bastukärriin rakennettavalle logistiikkakeskukselle haetaan BREEAM-ympäristöluokitusta. Työt pyritään aloittamaan kesällä 2013, ja rakentaminen kestää syksyyn 2018.

”Näin vaativaan hankkeeseen on hyvä lähteä tuttujen yhteistyökumppaneiden SOK:n ja Lemminkäisen kanssa. Valmistelevat työt ovat jo täysillä käynnissä”, kertoo toimialajohtaja Jarkko Muurimäki Skanskasta.

”Olemme erittäin iloisia, että voimme jatkaa hyvää yhteistyötämme S-ryhmän kanssa. Käyttötavaroiden logistiikkakeskuksen rakentaminen on vahva näyttö meidän osaamisestamme”, toteaa toimialajohtaja Jukka Terhonen Lemminkäiseltä. ”Meillä on myös paljon kokemusta hyvästä yhteistyöstä Skanskan kanssa, joten työyhteenliittymän muodostaminen heidän kanssaan on helppoa.”