c

Huippuarkkitehtuuria Jyväskylässä

Lehdistötiedotteet 3.11.2004 14.56 CET

Jyväskylässä on valmistunut viiden rivitalon kokonaisuus As. Oy Jyväskylän Ainolanrinne. Se on ensimmäinen vaihe nuorten arkkitehtien Europan 6 -kilpailun tuloksena rakennettavaa aluetta. Toteuttamisesta on kilpailuvaiheesta lähtien vastannut Skanska.

Europan on kansainvälinen nuorille eurooppalaisille arkkitehdeille järjestettävä ideakilpailu. Kilpailun voitti nuorten helsinkiläisten arkkitehtien muodostama suunnitteluryhmä A-ratas (Tuomas Hakala, Joakim Kettunen, Katariina Langenskiöld, Olli Sarlin ja Marja Sopanen), joka on vastannut myös toteutussuunnittelusta.

Europanissa kaupunkien ja rakennusliikkeen kesken toteutettu kumppanuusmalli on osoittautunut hyväksi tavaksi tarkistaa kunkin tahon toimintamalleja ja nostaa hankkeen laatutekijät keskeisempään asemaan. Käyttäjäkunnan tarpeiden yhä tarkempi tunnistaminen ja uusien ratkaisujen etsiminen vaatii kaikilta osapuolilta halukkuutta muutoksiin ja kykyä hallita niitä.

Jyväskylässä on viime vuosina määrätietoisesti panostettu kaupunkisuunnitteluun ja laadukkaaseen rakentamiseen. Osoituksena tästä ovat lukuisat järjestetyt suunnittelukilpailut ja voimakkaasti rakentuvan keskustan laadukkaat uudiskohteet. Suomen Arkkitehtiliitto antoikin vuonna 2003 Jyväskylän kaupungille SAFA-palkinnon tästä menestyksekkäästä työstä.

Lisätietoja:

Aluepäällikkö Jorma Mustakangas, Skanska Talonrakennus Oy, puh 0400 672 617, Contact

Pääsihteeri Antti Pirhonen, Europan Suomi Finland, puh. 0500 461604, Contact

Marja Sopanen, arkkitehti SAFA, A-ratas, puh. 040 5165316,Contact

www.europan.fi