c

Kesäterveiset Lahden moottoritieltä

Lehdistötiedotteet 3.7.2003 11.34 CET

Tieyhtiö Nelostien liikennelaskimiin rekisteröityi 75. miljoonas ajoneuvo toukokuussa 2003. Tieyhtiöllä on kaksi liikennelaskinta Järvenpään ja Lahden välillä, joten autoja on Lahden moottoritiellä liikkunut noin puolet tästä luvusta. Laskimet käynnistettiin vappuyönä vuonna 1997, jolloin Tieyhtiö Nelostie Oy otti vastatakseen Tiehallinnon kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti Lahden moottoritien suunnittelun, rakentamisen, rahoituksen sekä kunnossapidon välillä Järvenpää–Lahti aina vuoteen 2012 asti.

Moottoritietä käyttää keskimäärin 20 000 ajoneuvoa vuorokaudessa, ja vilkkaimpina päivinä liikennemäärät ovat yli 30 000. Raskas liikenne jakautuu hyvin tasaisesti kaikille vuorokauden tunneille, kun taas henkilöautoilla on selvät huiput aamuisin ja iltapäivisin.

Yhteistyö Keravan–Lahden oikoradan rakentamisesta vastaavan Ratahallintokeskuksen kanssa on sujunut mallikkaasti, eikä työmaasta toistaiseksi ole aiheutunut haittaa autoilijoille. Työtahti kuitenkin tiivistyy, ja mm. sillanrakennustyöt moottoritien yli käynnistyvät Ohkolan ja Mäntsälän kohdalla vielä tämän vuoden aikana.

P.S. Hirvieläinvaara on todellinen myös hirviaidoin varustetulla moottoritiellä ja siksi kannattaa hiukan tinkiä ajonopeudesta ilta- ja aamuhämärän aikaan.

Contact

www.nelostie.net