c

Kangasalan Pikonlinnan vanhan sairaala-alueen muodonmuutos – ensimmäinen uusi asuintalo rakenteilla

Lehdistötiedotteet 25.6.2012 9.00 CET

Skanska rakentaa Pikonlinnan historialliseen harjumaisemaan korkealuokkaista asuinyhteisöä.  Alueelle on kaavailtu sekä kerrostaloasumista että pientaloja, yhteensä 30 000 kerrosneliömetriä tulevien vuosien aikana. Skanskan As. Oy Rantatörmä on suunnitelman ensimmäinen hanke.

 

Rantatörmän rakennustyöt käynnistyivät maaliskuussa 2012, ja ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan tammikuussa 2013. As. Oy Rantatörmässä on 22 asuntoa, yksiöistä perheasuntoihin. 

Pikonlinnan Rantatörmässä järjestetään asuntoesittely tiistaina 26.6.2012 klo 17–19. Osoite: Armas Branderin katu 16, 36280 Pikonlinna. Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Skanska kehittää aluetta yhdessä maanomistajan Pikonlinnan Kiinteistöt Oy:n kanssa. Kehitystyön perustana on kesällä 2011 vahvistunut alueen uusi asemakaava ja vanhan rakennuskannan uusiokäyttö. Pikonlinnalla on pitkä historia.  Alueen sydän on 1930-luvulla raken­nettu entinen parantolarakennus, jossa to­imii nykyisin hoiva-, hyvinvointi-, terveys- ja catering-alan yrityksiä. Pikonlinnassa toimi aiemmin Tampereen yliopistollisen keskussairaalan neurologia- ja neurokirugian kuntoutusosasto, joka siirtyi syksyllä 2008 Tampereelle. 

”Pikonlinnan vanha sairaala-alue herää henkiin uusien suunnitelmien myötä, kun alueelle saadaan sekä työpaikkoja että asumista. Suunnitelmissa yhdistyy luontevasti alueen arvokas vanha rakennuskanta ja korkeatasoinen uudisrakentaminen”, toteaa Kangasalan tekninen johtaja Mikko Ilkka

”Toteutamme tyylikkään asuinmiljöön, joka sopii alueen henkeen ja vanhaan rakennuskantaan”, sanoo hankekehitysjohtaja Seppo Riihelä Skanskasta. "Suunnitelmissa on rakentaa alueelle lähivuosina niin kerrostaloja kuin huvilatyyppisiä pientaloja. Suunnittelussa on lähtökohdaksi otettu historiallisen maiseman omaleimaisuus. Ympäröivä luonto säilytetään mahdollisim­man koskemattomana. Kangasalan Pikonlinna on paikka, johon on aina tultu virkistymään sekä nauttimaan luonnosta ja huikeista näköaloista. Nyt Vesijärven rannalla sijaitsevaan kauniiseen harjumaisemaan rakentuu moni-ilmeinen asuinalue, kertoo Seppo Riihelä. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa tamperelainen Arkkitehtitoimisto Eero Lahti Oy.

”Pikonlinnasta tulee uuden ajan kylä, jossa yhdistyvät eri elämäntyylit ja ikäryhmät.  Luonnonläheisyys ja rauhallinen järvi­maisema ovat osa asuinympäristön laatua Pikonlinnassa. Isojen terassiparvek­keiden ja näköalaikkunoiden kautta luonto tulee sisälle asuntoihin. Monipuoliset liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet sekä alueen yritysten tarjoamat hoiva- ja hyvinvointipalvelut lisäävät arjen helppoutta. Täällä on mahdollista asua veden äärellä keskellä luontoa vain lyhyen matkan päässä lähimmästä kau­pungista, Tampereesta. Rauhallinen alue sopii niin lapsiperheille kuin ikäihmisillekin”, kertoo toimitusjohtaja Laura Airak­sinen Pikonlinna Kiinteistöistä.

”Pikonlinnassa on aloittanut toimintansa myös Tampereella toimivan Armas-lähiruokakaupan juustola, leipomo ja tehtaanmyymälä. Tämänkaltaiset pienet lähiruokapalvelut tuovat alueelle oman tunnelmansa”, kertoo Airaksinen.