c

Skanska Kodit myi Hesperian läntisen tornin

Lehdistötiedotteet 30.6.2009 0.00 CET

Skanska Kodit on 30. kesäkuuta myynyt Helsingin Töölössä Kivelän sairaala-alueella sijaitsevien Hesperian tornitalojen läntisen tornin. Ostajana on KOy Pohjoinen Hesperiankatu 23 A, joka omistaa myös viereisen itäisen tornin. Kiinteistöyhtiön omistus jakaantuu Helsingin kauppakorkeakoulun ja Helsingin yliopiston rahastojen kesken.

Skanska Kodit osti läntisen tornin Helsingin kaupungilta vuonna 2007. Yhtiön tarkoituksena oli muuttaa 12-kerroksisen tornitalon huoneistot vapaarahoitteisiksi omistusasunnoiksi. Kohde oli ennakkomarkkinoinnissa vuonna 2008, mutta peruskorjaustöitä ei vielä aloitettu.

”Keskeisellä paikalla sijaitseva kohde herätti hyvin kiinnostusta, ja runsaat 30 prosenttia asunnoista oli alustavasti varattu. Päätimme kuitenkin tämän vuoden alussa keskeyttää ennakkomarkkinoinnin, koska taantuman vuoksi kysyntä heikentyi merkittävästi”, Skanska Kotien hankekehityksestä vastaava johtaja Markus Heino kertoo.

Heinon mukaan Skanska päätti nyt luopua hankkeesta, koska kohteen kaikkien asuntojen saaminen kaupaksi olisi lähivuosina ollut todennäköisesti haasteellista. ”Katsoimme viisaimmaksi myydä koko tornin kerralla, kun sille löytyi sopiva ostaja”, Heino toteaa.

Hesperian kaksi tornitaloa ovat arkkitehtien Martta ja Ragnar Ypyän suunnittelemia. Ne valmistuivat sairaalan henkilökunnan asunnoiksi vuonna 1954 ja ovat siitä lähtien olleet Töölön kaupunginosan tunnetuimpia maamerkkejä.

Skanska Kodit on osa Skanskan pohjoismaista asuntoprojektikehitysyksikköä (Skanska Residential Development Nordic). Se kehittää, suunnittelee ja rakennuttaa asunto- ja aluerakennushankkeita.

Lisätietoja: Markus Heino, hankekehitysjohtaja, Skanska Kodit, puh. 020 719 2282 Juha Kurki, hallituksen puheenjohtaja, KOy Pohjoinen Hesperiankatu 23 A; kiinteistöpäällikkö, Helsingin yliopisto, puh. 050 415 0224, juha.kurki@helsinki.