c

Uusi asunto on tuottava sijoitus - Helsingissä pidetty Arvoasuntopäivä kiinnosti sijoittajia

Lehdistötiedotteet 9.5.2012 11.00 CET

Uusi asunto sijoituskohteena on erittäin kilpailukykyinen verrattuna korjausvelkaiseen vanhaan asuntoon. ”Vanhan asunnon korjauskulut voivat olla yllättäviä.  Merkittävä osa suomalaisesta asuntokannasta on tulossa korjausikään”, muistutti Skanska Kotien asiakkuusjohtaja Markku Koivun Talentumin Arvoasuntopäivässä keskiviikkona 9. toukokuuta Helsingissä.

”Sijoittajat arvostavat sijoitusasunnon hyvää sijaintia ja helppoa vuokrattavuutta”, Koivu painottaa. Vuokralaisten vaakakupissa painavat muun muassa sijainti, vuokra ja joukkoliikenneyhteydet. ”Radan varrella olevat uudet asunnot kiinnostavat asuntosijoittajia”, hän jatkaa.

 Koivun mukaan uusi asunto on sijoituskohteena helppo ja riskitön myydä eteenpäin. ”Vanhassa asunnossa remontointihistoria ei välttämättä ole tiedossa verrattuna uuteen asuntoon, jossa korjauskustannukset ovat varmemmin ennakoitavissa ja asunnon kunnon ylläpitoon kuluu vähemmän varoja. Vanhoissa asunnoissa on yleensä korjausvelkaa, josta aiheutuu kustannuksia ja vuokratulojen menetyksiä”, Koivu kertoo.

 Uuden asunnon vuokrattavuus on Koivun mukaan vanhaa asuntokantaa parempi. ”Uuteen asuntoon löytää usein vuokralaiset pidemmäksi aikaa ja usein vielä nopeammin”, Koivu sanoo.

Arvoasuntopäivä 2012 kiinnosti yli 200 yksityishenkilöä ja asuntosijoittamisen ammattilaista.