c

Skanskan pääjohtaja Stuart Graham jättää tehtävänsä vuonna 2008

Lehdistötiedotteet 7.12.2007 11.25 CET

"Skanskan pääjohtaja Stuart Graham on ilmoittanut Skanska AB:n hallitukselle, että hän aikoo omasta pyynnöstään jättää tehtävänsä vuonna 2008. Tämä tapahtuu ajankohtana, joka sovitaan yhteisymmärryksessä hallituksen kanssa. Graham jatkaa nykyisessä työssään siihen saakka, kunnes hänelle on nimitetty seuraaja.

Stuart Graham nimitettiin Skanskan pääjohtajaksi syyskuussa 2002, ja hän on ollut Skanska-konsernin johtoryhmän jäsen vuodesta 1998 lähtien. Hän on työskennellyt Skanskan palveluksessa vuodesta 1990 saakka, jolloin Skanska osti yhdysvaltalaisen Sordoni-yhtiön.

""On ollut hyvin innostavaa johtaa näin hienoa yritystä kuin Skanska. Arvostan sitä, että olen saanut tehdä työtä asialleen omistautuneiden ammattilaisten kanssa ympäri maailmaa, ja olen ylpeä siitä, mitä olemme yhdessä saavuttaneet"", sanoo 61-vuotias Graham.

""Skanskan kannattavuus ja taloudellinen menestys ovat parantuneet merkittävästi sinä aikana, kun Stu on ollut johdossa, ja tänään Skanska on vahvempi kuin koskaan. Yhtä tärkeitä ovat hänen saavutuksensa Skanskan arvojen toteuttamisessa ja johtamisen kehittämisessä konsernin sisällä. Tämän vuoksi olen tyytyväinen, että Stu jatkaa yrityksessä jonkinlaisessa neuvonantajan roolissa"", sanoo Sverker Martin-Löf, Skanska AB:n hallituksen puheenjohtaja.

""Skanska AB:n hallitus on jo aloittanut Grahamin seuraajan etsinnän, ja otamme huomioon ehdokkaat niin yrityksen sisältä kuin ulkopuolelta. Tavoitteena on valita uusi pääjohtaja vuoden 2008 alussa"", sanoo Martin-Löf.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Skanska kehittää innovatiivisia ratkaisuja toimimalla tiiviissä yhteistyössä asiakkaidensa kanssa ja yhdistämällä maailmanlaajuisen kokemuksen paikalliseen osaamiseen. Skanskan palveluksessa on 56000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Vuoden 2006 liikevaihto oli 13,6 miljardia euroa.

Lisätietoja:

Skanska AB:n hallituksen puheenjohtaja Sverker Martin-Löf, puh. +46 8 788 51 51

Skanska AB:n sijoittajasuhdejohtaja Anders Lilja, puh. +46 70 689 99 91

Skanska AB:n lehdistösuhteista vastaava johtaja Peter Gimbe, puh. +46 8 753 88 38

Suora puhelinnumero tiedostuvälineiden yhteydenottoja varten: +46 8 753 88 99

Tämä tiedote ja muut Skanska AB -konsernin tiedotteet löytyvät englanniksi osoitteesta www.skanska.com

"