c

E18 Muurla–Lohja-moottoritiellä poikkeusjärjestelyjä kalliosortumien ehkäisemiseksi

Lehdistötiedotteet 24.5.2010 18.00 CET

E18 Muurla–Lohja-moottoritien Muurla–Hepomäki-osuudella suljetaan maanantaina 24.5. klo 18 lähtien yksi kaista noin 800 metrin matkalta. Kyseessä on Turusta Helsinkiin katsottuna oikeanpuoleinen kaista, joka avataan jälleen liikenteelle keskiviikkoaamuna 26.5.

Syynä kaistan sulkemiseen on sunnuntaina 23.5. Muurlan eritasoliittymän ja Hepomäen tunnelin puolessa välissä tapahtunut kalliosortuma, jossa parikymmentä kuutiota kiveä tippui alas. Ketään ei onneksi loukkaantunut eikä aineellisia vahinkoja syntynyt tiellä liikkujille. Jotta vastaavilta tapahtumilta vältyttäisiin jatkossa, sortumakohta käydään läpi ja mahdolliset irtolohkareet pudotetaan alas.

”Joudumme sulkemaan yhden kaistan töiden ajaksi, koska tiealue on kyseisessä kohdassa erittäin kapea, emmekä muuten voisi pudottaa kiviä turvallisesti. Sortumakohdan läpikäyminen on ensimmäinen toimenpiteemme, mutta jatkotoimista päätämme heti, kun meillä on riittävästi tietoa ja uusi maastokartoitus on saatu valmiiksi”, kertoo Tieyhtiö Ykköstien toimitusjohtaja Tom Schmidt. ”Teemme kaikki tarvittavat toimet, jotta tien turvallisuus saadaan varmistettua.”

Jos tie joudutaan sulkemaan korjaavien toimenpiteiden vuoksi uudelleen, tämä tehdään mahdollisimman hiljaisena aikana.

Loppuvuodesta 2008 ja alkuvuodesta 2009 tieyhtiö tutkitutti asiantuntijoilla koko Muurla–Lohja-tieosuuden kallioleikkaukset, joita vahvistettiin monin paikoin. Lisäksi useista kohdista poistettiin mahdollisessa sortumavaarassa olevia kiviä. Lohkeamisvaarassa olevien kallioseinämien kohtien tunnistaminen on kuitenkin vaikeaa, eikä siihen ole olemassa täysin varmaa menetelmää.

E18-moottoritien Muurla–Lohja-osuus on toteutettu elinkaarimallilla, jossa Liikennevirasto ostaa palveluntuottajalta Tieyhtiö Ykköstie Oy:ltä tien suunnittelun, rakentamisen ja kunnossapidon vuoteen 2029 asti. Tieyhtiö vastaa myös hankkeen rahoituksesta. Skanska on osakkaana sekä Tieyhtiö Ykköstiessä että rakennus- ja ylläpitotöistä vastaavassa Työyhteenliittymä E18:ssa.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2009 oli noin 800 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2500.

Lisätietoja:

Tieyhtiö Ykköstie Oy, toimitusjohtaja Tom Schmidt, Contact, puh. 020 719 2531