c

Skanska mukana Taidekeskus Salmelan huvimajakilpailussa

Lehdistötiedotteet 4.7.2003 8.57 CET

Taidekeskus Salmela järjestää yhteistyössä Teollisuustaiteen Liitto Ornamon kanssa yleisen huvimajasuunnittelukilpailun. Kilpailu on suunnattu arkkitehdeille, sisustusarkkitehdeille, muotoilijoille ja kuvataiteilijoille sekä kyseisten alojen opiskelijoille. Skanska on yksi kilpailun yhteistyökumppaneista.

Kilpailun tarkoituksena on löytää laadukkaita näkökulmia huvimajarakentamiseen siten, että pääasiallisena rakennusmateriaalina on käytetty suomalaista puuta ja lopputuloksena on esteettisesti korkeatasoinen, ympäristönsä huomioiva, toimiva ja taloudellinen ratkaisu. Yhtenä kilpailun keskeisenä ajatuksena on puurakentamisen ja huvimajakulttuurin esiin nostaminen.

Huvimajasuunnittelukilpailussa etsitään uusia näkökulmia perinteeseen sekä ennen kaikkea toteutuskelpoisia ratkaisuja suomalaiseen kulttuurimaisemaan ja rakennettuun ympäristöön. Tavoitteena on luoda viihtyisää lisätilaa esim. huvila- tai vapaa-ajanasuntokäyttöön sekä puistoihin ja julkisiin ympäristöihin.

Kilpailuaika on 24.6.2003–16.2.2004, ja tulos julkaistaan 29.6.2004. Tuomariston puheenjohtajana toimii arkkitehti, professori Juhani Pallasmaa. Huvimajaehdotuksista järjestetään piirustusnäyttely kesällä 2004 Taidekeskus Salmelan kuvataidenäyttelyn yhteydessä Mäntyharjussa. Kesäksi 2005 rakennetaan 2–7 kilpailuehdotusta Salmelan maisemapuiston alueelle.

Kilpailuohjelma on saatavissa internetistä osoitteesta www.taidekeskussalmela.fi/kilpailu.htm

Contact