c

AV-opetuksen uudet tilat harjakorkeuteen Arabianrannassa

Lehdistötiedotteet 15.8.2001 10.22 CET

PALMBERG SKANSKA

LEHDISTÖTIEDOTE 15.8.2001

AV-OPETUKSEN UUDET TILAT HARJAKORKEUTEEN ARABIANRANNASSA

Tulevien media-assistenttien opinahjo Helsingin Arabianrannassa on edennyt harjakorkeuteen. Kohteen rakentaa työyhteenliittymä Oy Alfred A. Palmberg Ab ja Skanska Etelä-Suomi Oy. Talo valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä, ja opetus siellä alkaa ensi vuoden alusta.

Rakennushankkeen alkaessa Helsingin kaupunki solmi vuokrasopimuksen tiloista rakentajien kanssa. Kesällä 2001 Kiinteistö Oy Helsingin Ammattikoulutalot päätti käyttää sopimuksessa ollutta lunastusmahdollisuutta ja teki päätöksen kiinteistön ostamisesta. Rakennuksen pinta-ala on noin 7 000 m2 ja tilavuus noin 30 000 m3. Sen on suunnitellut arkkitehti Pentti Kareoja Arkkitehtitoimisto ARK-house arkkitehdit Oy:stä.

Uusiin tiloihin muuttaa Helsingin kaupungin tekniikan alan oppilaitoksen audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon opiskelijat, joiden tutkintonimike on media-assistentti. He työskentelevät valmistuttuaan television, videon, radion, valokuvauksen, multimedian ym. sähköisen viestinnän tehtävissä. Oppilaitoksessa tullaan perustutkinnon ohella antamaan myös jatkokoulutusta. Kaikkiaan tilaa on 276 opiskelijalle.

Arabianranta on yksi Helsingin kantakaupungin kehityksen painopistealueista, jonka kehittämisessä ovat aktiivisesti mukana mm. Helsingin kaupunki ja alueen korkeakoulut. Kaupunginosaan asettuu tämän vuosikymmenen aikana 8 000 asukasta, 5 000 työntekijää ja 5 000 opiskelijaa. Parhaillaan alueelle rakennetaan muun muassa Aralis-kirjasto-tietokeskusta ja Portaali Business Parkia, joka valmistuu helmikuussa 2002.

”Arabianrannan kaupunginosaan on syntymässä hyvin monipuolinen alue, jossa kohtaavat opiskelijat, yritysmaailma, asukkaat, uusin teknologia, muotoilu ja luovuus. Opiskelijoille alueen yritykset ovat hyviä harjoittelu- ja tulevaisuuden työpaikkoja. Viereiselle tontille nousevan Portaali Business Parkin yritykset ovat varmasti myös iloisia siitä, että läheltä löytyy nuoria osaajia”, Skanska Etelä-Suomi Oy:n toimitusjohtaja Juha Hetemäki toteaa harjannostajaispuheessaan.

Helsingin kaupungin puheenvuoron juhlassa pitävä opetuslautakunnan puheenjohtaja Ulla-Marja Urho iloitsee siitä, että suosittu av-opetus saa pian uudet tilat. Samalla hän toivoo ministeriöltä Helsinkiin lisää II-asteen opiskelupaikkoja viestinnän opiskeluun. ”AV-alalle oppilaaksi haluavia on paljon enemmän kuin mitä opetukseen voidaan ottaa. Tänä keväänä opiskelijaksi voitiin ottaa vain 32 nuorta, vaikka ensisijaisia hakijoita oli 186 ja toissijaiseksi toiveeksi tämän yksikön koulutuksen asetti 191 hakijaa.”

Huom! Harjannostajaisia juhlitaan perinteisin menoin tänään 15.8. klo 14.30 alkaen osoitteessa Muotoilijankatu 5. Toimittajat ovat lämpimästi tervetulleita paikalle!

Lisätietoja:

Aluejohtaja Pauli Mäkelä, Oy Alfred A. Palmberg Ab, puh. (09) 159 9426 Toimitusjohtaja Juha Hetemäki, Skanska Etelä-Suomi Oy, puh. (09) 6152 2245 Rehtori Pekka Kolehmainen, Helsingin tekniikan alan oppilaitos, puh. (09) 310 8415

www.palmberg.com