c

Skanska rakentaa Porin seurakuntayhtymälle asuntoja

Lehdistötiedotteet 5.7.2007 9.04 CET

Skanskan omistama Rakennus Vuorenpää Oy rakentaa Porin keskustaan Antinkadulle uuden asuinkerrostalon, johon tulee 52 asuntoa. Paikalta on Porin torille matkaa vain noin 500 metriä. Rakennuttaja on Porin seurakuntayhtymä, jonka omistukseen osa rakennettavista asunnoista jää. Seurankunta aikoo vuokrata niitä vanhusten asunnoiksi. Loput asunnot myydään asunto-osakkeina. Rakennustyöt alkavat elokuussa, ja hankkeen pitäisi valmistua syksyllä 2008. Urakkasumma on noin 5,3 miljoonaa euroa.

Tontilla, johon kerrostalo toteutetaan, on nykyään seurakuntayhtymän omistamia vanhoja puutaloja. Osa niistä puretaan uuden rakennuksen tieltä, mutta osa jätetään paikalleen.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 1,01 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 500.

Lisätietoja:

Rakennus Vuorenpää Oy, työpäällikkö Contact

Skanska Oy, tiedottaja Contact