c

Skanska toteuttaa Investors Houselle vuokra-asuntoja Tampereen Härmälänrantaan

Lehdistötiedotteet 16.11.2009 0.00 CET

Skanska on solminut esisopimuksen kahden kerrostalon rakentamisesta Tampereen Härmälänrantaan. Hankkeen tilaaja on Investors House Oy, joka on uusi toimija Suomen sijoitus- ja kiinteistömarkkinoilla.

Kerrostalot muodostavat As Oy Kontion, ja yhtiöön tulee yhteensä 64 vuokra-asuntoa. Asuntojen huoneistojakauma ja suunnitteluratkaisut perustuvat tehtyyn tarveselvitykseen. Viisikerroksiset pistetalot toteutetaan kokonaisvastuu-urakkana, ja niiden rakentaminen käynnistyy keväällä 2010. Asukasparkkipaikat tulevat sijaitsemaan lähellä olevassa parkkitalossa.

’’Asukkaalle As Oy Kontio tarjoaa laadukasta asumista ja hyvän sijainnin. Härmälänranta on Tampereen kasvavia kaupunginosia Pyhäjärven rannalla, ja sinne valmistuu 2010-luvulla koti noin 2 000 asukkaalle. Alueen suunnittelussa panostetaan viihtyisään asuinympäristöön, mikä näkyy sekä asuntojen laadussa että alueen infrastruktuurissa ja palveluissa”, sanoo toimitusjohtaja Henri Kulmala Investors House Oy:stä.

’’As Oy Kontio jatkaa luontevasti uuden Härmälänrannan asuinalueen rakentamista ja tukee alueen monimuotoisuutta. Hankkeella on myös merkittävä työllisyysvaikutus Pirkanmaan rakentajille’’, sanoo hankekehityspäällikkö Toni Tuomola Skanskasta. Härmälänrantaan tulee kaikkiaan noin 30 kerrostaloa.

Investors House keskittyy kiinteistöhankkeiden kehittämiseen osittain uudenlaisella toimintamallilla, joka tarjoaa yksityisille sijoittajille mahdollisuuden osallistua kerrostalosijoittamiseen hankkeen rakentamisvaiheesta lähtien.

’’Olemme iloisia ja kiitollisia siitä, että Investors House ja toimintamallimme on otettu myönteisesti vastaan sidosryhmiemme – sijoittajien, rahoittajien, viranomaisten ja rakentajien – keskuudessa. Yhteisyötahojen samansuuntaiset tavoitteet ja luottamus ovat mahdollistaneet ensimmäisen hankkeemme käynnistämisen. Teemme parhaillaan työtä myös uusien hankkeiden käynnistämiseksi”, sanoo Investors House Oy:n hallituksen puheenjohtaja Petri Roininen.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2008 oli yli 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 900.

Lisätietoja:

Investors House Oy, hallituksen puheenjohtaja Petri Roininen, puh. 040 761 9669, Contact

Skanska Talonrakennus Oy, hankekehityspäällikkö Toni Tuomola, puh. 020 719 4623, Contact

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä: Toni Tuomola, Tulosyksikön johtaja