c

Logistiikkakeskus Freeway etenee Sipoossa

Lehdistötiedotteet 27.2.2007 14.01 CET

Sipoon kunnanhallitus käsitteli maanantaina 26.2.2007 logistiikkakeskus Freeway Logistic Cityn kaavaluonnosta ja näytti hankkeelle vihreää valoa. Kaavaluonnokseen tehtävät tarkennukset tai rajaukset ovat vielä mahdollisia, mutta ehdotus hyväksyttäneen lausuntokierroksen jälkeen viimeistään syksyllä. Freewayn rakentamisen on tarkoitus alkaa tämän vuoden lopulla.

–Kaavan käsittely vie oman aikansa, mutta asia on edennyt siinä aikataulussa kuin on ajateltukin, sanoo johtaja Risto Linnankoski Skanskasta.

Hyväksyttyjen maakauppojen jälkeen Freewayn maapinta-ala on kasvanut reilusta sadasta jo reiluun kahteensataan hehtaariin. Alueelle on tulossa vähintään 300 000 neliömetriä toimitiloja. Vuokrausneuvottelujakin on jo käyty, kiinnostusta ja tiedusteluja kohteesta riittää niin logistiikan alan kuin sitä tukevien palvelujenkin suunnalta.

Logistiikka-alue sijaitsee Sipoon kunnan länsiosassa keskeisten liikenneyhteyksien varrella, Helsinki–Lahti-moottoritien ja uuden Vuosaaren sataman läheisyydessä. Freeway Logistic Cityä suunnittelevat ja rakentavat työyhteenliittymänä Oy Alfred A. Palmberg Ab ja Skanska Talonrakennus Oy yhteistyössä Sipoon kunnan kanssa.

Lisätietoja: Skanska Talonrakennus Oy, johtaja Risto Linnankoski, puh. 040 722 1341 Contact

Oy Alfred A. Palmberg Ab, johtaja Björn Kivimäki, puh. 050 1469 Contact

Sipoon kunta, kunnanjohtaja Markku Luoma, puh. 050 5996 748 Contact