c

Aiesopimus Pietarin jätevedenpuhdistamosta

Lehdistötiedotteet 6.4.2001 13.08 CET

Ruotsalaisen NCC AB:n, Skanska East Europe Oy:n ja YIT Rakennus Oy:n muodostama työyhteenliittymä on allekirjoittanut aiesopimuksen Pietarin kaupungin ja SUE Vodokanal St. Petersburgin kanssa Pietarin lounaisen jätevedenpuhdistamon (SWTP) kehittämisestä. Skanskan osuus hankkeen kokonaisarvosta on kolmannes.

Suomenlahden ja Itämeren vesiensuojeluhankkeista SWTP on tärkein. Puhdistamo on mitoitettu hoitamaan 700 000 ihmisen jätevesien puhdistus, ja ensimmäisen vaiheen kustannusarvio on 110 miljoonaa US dollaria. Hankkeen rahoittavat pääasiallisesti pohjoismaiset rahoittajat. Rakennustyöt on suunniteltu aloitettavan vuoden 2001 lopulla, ja uusi laitos valmistuu vuonna 2004.

Työyhteenliittymän jäsenet ja Vodokanal toteuttavat projektin public private partnership -hankkeena, ja se on ensimmäinen lajiaan Venäjällä.

Työyhteenliittymän ohjausryhmä totesi aiesopimuksen allekirjoituksen yhteydessä Pietarissa, että tämä hanke on erinomainen mahdollisuus edistää yli kansallisten rajojen tapahtuvaa yhteistyötä julkisen ja yksityisen sektorin välillä ja tehokkaasti tarttua yhteen Baltian alueen tärkeimmistä ympäristöhaasteista pohjoisen ulottuvuuden edellyttämällä tavalla.

Lisätietoja:

Skanska East Europe Oy toimitusjohtaja Martti Rautee, puh. (09) 6152 2203 Contact

johtaja Veli-Matti Kullas, puh. 040 501 5280 Contact

Skanska Oy viestintäpäällikkö Cristina Rinnetie-Uski, puh. (09) 6152 2300 Contact