c

Hopeakotkan palvelutalo Espoossa saavutti harjakorkeuden

Lehdistötiedotteet 23.4.2008 8.37 CET

"Palvelutalo Hopeakotka Espoon Karakalliossa, osoitteessa Kotkapolku 2, on saavuttanut harjakorkeuden. Palvelutalon rakennuttaa Espoon Eläkekotisäätiö. Skanska Talonrakennus Oy vastaa suunnittelusta ja toteutuksesta kokonaisuudessaan.

Palvelutaloon tulee 96 asuntoa sekä 14 henkilön dementiaryhmäkoti. Asunnot ovat 42,5–53 neliömetrin suuruisia kaksioita, joissa on tupakeittiö, makuuhuone ja lasitettu parveke. Pinta-alaltaan palvelutalokokonaisuus on noin 8 600 neliömetriä.

""Talon suunnittelussa on kiinnitetty huomiota ikääntyneen ihmisen liikkumista ja turvallista asumista helpottaviin ratkaisuihin. Esimerkiksi oviaukot ovat leveitä ja kynnyksettömiä, hissit tilavia ja helppokäyttöisiä, ulko-ovet aukeavat sähköisesti. Kymmenen asuntoa on invavarustettuja, ja niissä on muun muassa tukikahvoja enemmän ja keittiön kaapistojen korkeutta voi säätää. Palvelutalon henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden,"" kertoo Irene Valo Espoon Eläkesäätiöstä.

""Palvelukeskukseen tulee ruokala, pitopalvelu, vuokrattavaa kokoustilaa, kampaamo ja jalkahoitola. Uskomme, että näistä palveluista on hyötyä myös ympäristön eläkeläisille. Asunnoista on alustavasti varattu jo puolet. Vuokraus on käynnistynyt hyvin, ja ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttaamaan palvelutaloon syyskuussa 2008.""

Espoon Eläkekotisäätiöllä on myös palvelutalo Hopeakuu Olarissa ja Hopekallio Karakalliossa. Skanska on viime vuosina suunnitellut ja rakentanut useita palvelutaloja pääkaupunkiseudulle ja muualle Suomeen.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, projektipäällikkö Raimo Pahkala, puh. 020 710 2485, Contact

Skanska Talonrakennus Oy, projektipäällikkö Nina Vallius, puh. 020 719 2208, Contact

Espoon Eläkekotisäätiö, palvelutoimen johtaja Irene Valo, puh. 040 751 9837

Skanska Oy, tiedottaja Heli Niemi, Contact, puh. 020 719 2384

www.espoonelakekotisaatio.fi

"