c

Skanska sai Tallinnan lentokentän laajennustyöt valmiiksi

Lehdistötiedotteet 17.9.2008 0.00 CET

Tallinnan lentokentän laajennustöiden pääurakoitsija Skanska EMV on saanut työnsä viimeisen vaiheen päätökseen, ja lentokentän avajaisia vietetään 19.9.2008.

Skanska EMV:n toimitusjohtajan Olle Hormin mukaan kyseessä oli erittäin kiinnostava projekti ja sen tuloksiin voi olla tyytyväinen. "Tallinnan lentokentän laajennustyö oli erityisen vaativa, koska lentokentän toiminta jatkui samanaikaisesti rakennustöiden kanssa." Hormin mukaan oli myös erittäin tärkeää pysyä aikataulussa, jotta lentokenttä vastasi Schengen-alueen vaatimuksia Viron liittyessä lentokentän osalta EU:n Schengen-alueeseen 30.3.2008.

Hankkeeseen kuului terminaalirakennuksen ajanmukaistaminen ja laajentaminen sekä uuden ja vanhan asemarakennuksen liittäminen yhdeksi kokonaisuudeksi. Uudisosan laajuus on kaikkiaan 14 000 neliömetriä. Hanke sisälsi myös lentoaseman teknisten järjestelmien, matkatavaroiden käsittelyjärjestelmien, matkustajasiltojen, viestintäjärjestelmien sekä lennonvalvonta- ja turvallisuusjärjestelmien modernisointia ja laajentamista. Osin EU-rahoitteisen hankkeen urakkasumma oli noin 39,3 miljoonaa euroa.

”Olimme mukana myös lentokentän edellisen laajennusvaiheen töissä ja tietoisia siitä, että kyseessä on teknisesti haastava projekti,” Horm sanoo. "Skanskalla oli suuri vastuu monien teknisten järjestelmien käynnistyksestä. Kokemus oli ainutlaatuinen, ja toivon, että voimme hyödyntää sitä tulevaisuudessa.”

Skanska EMV AS on Skanska Oy:n tytäryhtiö, joka vastaa Skanskan toiminnasta Virossa. Vuodesta 2000 Skanska-konserniin kuulunut Skanska EMV on yksi Viron suurimmista rakennusliikkeistä. Sen liikevaihto vuonna 2007 oli noin 120 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä lähes 400. Tällä hetkellä Virossa on rakenteilla muun muassa Tarton yliopiston Maarjamõisan sairaalan, Meriton SPA -hotelli sekä Rocca al Mare kauppakeskuksen laajennustyöt.