c

Skanska toteuttaa Finlandia-talon perusparannuksen

Lehdistötiedotteet 23.6.2021 11.05 CET

Skanska ja Helsingin kaupunki ovat sopineet Finlandia-talon laajasta perusparannuksesta. Hanke käynnistyy kehitysvaiheen myötä heti kesäkuussa, ja varsinainen rakentaminen alkaa vuoden 2022 alkupuolella. Urakan arvo Skanskalle on noin 88 miljoonaa euroa, ja se kattaa myös talotekniset työt.

Finlandia-talon projekti käynnistyy kehitysvaiheella, ja rakentaminen alkaa vuoden 2022 alkupuolella. Kuva: Helsingin kaupunki

Perusparannuksessa rakennus kunnostetaan kattavasti sisätiloja ja julkisivua myöten alkuperäistä kunnioittaen. Esteettömyyttä ja hissiyhteyksiä parannetaan, vesikatot korjataan ja julkisivut uusitaan. Lisäksi palveluja sekä niille varattuja tiloja uudistetaan, ja pian 50 vuotta täyttävän rakennuksen talotekniikka tulee vastaamaan nykypäivän vaatimuksia. Rakennusta laajennetaan uusilla maanalaisilla tiloilla Mannerheimintien puolelle.

”Olen iloinen, että pääsemme jälleen toteuttamaan vaativaa perusparannusprojektia näin ainutlaatuiseen ja kulttuurihistoriallisesti merkittävään kohteeseen. Hankkeen kehitysvaiheessa teemme tiivistä yhteistyötä Helsingin kaupungin sekä suunnittelijoiden kanssa ja pyrimme löytämään parhaat ratkaisut perusparannuksen toteuttamiseen”, kertoo projektinjohtaja Jukka Ala-Outinen Skanskalta.  

Finlandia-talo jatkaa kongressi- ja tapahtumakeskuksena koko projektin ajan parhaillaan rakennettavassa väistötilassa. Finlandia-talon ja Töölönlahden puiston väliin sijoittuva väistötila on puurakenteinen paviljonkimainen tila, jota kutsutaan Pikku-Finlandiaksi.

Arkkitehti, akateemikko Alvar Aallon suunnitteleman Finlandia-talon päärakennus on valmistunut vuonna 1971 ja sen kongressisiipi 1975. Finlandia-talo on suojeltu rakennussuojelulailla. Rakennuksen omistaa Helsingin kaupunki, ja perusparannuksen suunnittelusta vastaa kaupunkiympäristön toimiala.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, projektinjohtaja Jukka Ala-Outinen, puh. 040 581 8754, jukka.ala-outinen[at]skanska.fi

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala, tilapäällikkö Sari Hildén, puh. 09 310 40315, sari.hilden[at]hel.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2020 lopussa 2 177 henkilöä Suomessa.