c

Skanskalta 80 uutta asuntoa Rakuunanpihaan Helsingin Munkkiniemeen

Lehdistötiedotteet 18.6.2018 8.00 CET

Skanska käynnistää uuden asuntohankkeen ennakkomarkkinoinnin Helsingin Munkkiniemeen jo rakenteilla olevan As. Oy Helsingin Rakuunanpuiston kanssa samaan pihapiiriin. Seitsemänkerroksiseen As. Oy Helsingin Rakuunanpihaan tulee 80 asuntoa, ja uusien kotien arvioidaan valmistuvan keväällä 2020.

Skanska_Rakuunanpiha_katunäkymä havainnekuva_1980 x 1080 px

”Munkkiniemen arvostetulle ja perinteikkäälle alueelle rakennetaan harvoin uutta. Puistomaiseen asuinympäristöön Huopalahdentien ja Rakuunantien kulmaan nousevat uudet asunnot ovatkin herättäneet paljon kiinnostusta – monet etsivät hyvää sijaintia ja valmista, persoonallista asuinympäristöä. Rakuunanpiha tarjoaa kaikkea tätä: helppoa asumista tunnelmallisessa kaupunginosassa nykyaikaisilla mukavuuksilla”, kertoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

Rakuunanpihan kodit koostuvat 30 neliön yksiöistä 119 neliön neljän huoneen perheasuntoihin. Ennakkomarkkinointi alkaa kesäkuun alussa ja rakentamisen arvioidaan alkavan syksyllä 2018.

Rakuunanpiha sijaitsee sisaryhtiönsä Rakuunanpuiston tavoin keskeisesti Munkkiniemen ja Munkkivuoren palvelujen äärellä, lähellä merenrantaa, puistoja ja ulkoilureittejä. Rakuunanpihan 80 kotia valmistuvat hyvien liikenneyhteyksien varrelle, ja kantakaupunkiin pääsee helposti mm. ratikalla ja pyörällä.

”Rakuunanpihan asukkaiden käytössä on Rakuunanpuiston ylimmän kerroksen upea saunaosasto sekä lasitetulla terassilla varustettu yhteinen kerhotila. Rakuunanpuiston ensimmäisestä kerroksesta löytyy myös verkko-ostoksien tekoa helpottava Postin Smartpost-pakettilokerikko. Hissillä pääsee omasta rapusta suoraan pihakannen alla sijaitsevaan autohalliin”, kertoo Kuosma.

Rakuunanpiha on ympäristöönsä istuva uudisrakennus, jonka suunnittelussa on otettu vaikutteita Munkkiniemen 1940-luvun arkkitehtuurista. Ensimmäiseen kerrokseen tulee kolme liiketilaa ja katutasossa on käytetty muototiiltä ja puuverhoilua. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Kanttia2 Oy.

 

Lue lisää Rakuunanpihasta täältä

 

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630 marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Kodit, projektipäällikkö Juha Laaksonen, puh. 040 703 7423, juha.laaksonen[at]skanska.fi

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 501 9816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi