c

Vt 6 -hankkeen Skanskan työmaatiimi Rakentamisen laatuteko 2017 -kisan finaaliin

Lehdistötiedotteet 9.10.2017 7.15 CET

Tänä vuonna toista kertaa järjestettävän Rakentamisen laatuteko -kilpailun finalistit on valittu. Kahdeksan parhaan joukossa on mukana niin työntekijöitä kuin työnjohtajiakin, kuten myös työporukoita. Yksi finalisteista on Vt 6 -hankkeen Skanskan työmaatiimi.

Toista kertaa järjestettävän Rakentamisen laatuteko -kilpailun finalistit on valittu ja mukana on myös Vt 6 -hankkeen Skanskan työmaatiimi.

Valtatie 6 on Etelä-Karjalan pääyhteys, joka palvelee sekä paikallista että pitkän matkan liikennettä ja on samalla tärkein väylä teollisuuden raaka-aine- ja satamakuljetuksille. Taavetti–Lappeenranta -hankkeessa parannetaan Vt 6:n liikenteen sujuvuutta, joka on tällä hetkellä heikko ruuhkautuvien liittymien ja rekkaliikenteen aiheuttaman jonoutumisen takia. Samalla nostetaan myös tien turvallisuustasoa, vähennetään ympäristöriskejä ja parannetaan Jurvalan taajaman asuinviihtyvyyttä.

Vt 6 Taavetti–Lappeenranta -hanke on toteutettu allianssimallilla. TaaLa-allianssin muodostavat Liikennevirasto, Skanska Infra, Pöyry Finland ja Ramboll Finland. Hankkeen kehitysvaihe kesti vuoden 2015 maaliskuusta elokuuhun ja rakennustyöt käynnistyivät lokakuussa 2015. Tie otetaan kokonaisuudessaan käyttöön lokakuun alkupuolella.

Rakentamisen laatuteko -kilpailu on tarkoitettu rakennustyömailla tai rakennustuotteita valmistavissa tehtaissa toimiville työntekijöille, työryhmille, työnjohtajille, projektipäälliköille tai valvojille. Heidän laatutekonsa voivat liittyä esimerkiksi laatua parantaviin oivalluksiin, yhteistyökykyyn, asenteisiin ja ammattiylpeyteen sekä menetelmiin ja työtapoihin.

Kilpailun toteuttavat yhteistyössä Rakennusteollisuus RT, Rakennusliitto, Rakennuslehti ja RALA. Ensimmäisen kerran palkinto jaettiin vuonna 2016. Tämän vuoden voittajan valitsee Eero Heinäluoma, joka on eduskunnan tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja. Kilpailun voittaja julkistetaan marraskuussa 2017. Kaikista finalisteista on tehty esittelyt, jotka on katsottavissa Rakennusteollisuuden verkkosivuilla.

Lisätietoja:

Lisätietoja kilpailusta: Contact

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.