c

Skanskan yhteistyökumppaneille avattu uusi perehdytysportaali

Lehdistötiedotteet 31.8.2017 10.00 CET

Skanskan yhteistyökumppaneille kuten aliurakoitsijoille, tavarantoimittajille, oppilaitosten edustajille, suunnittelijoille ja harjoittelijoille on avattu uusi perehdytysportaali. Se löytyy osoitteesta http://elearning.skanska.fi.

Perehdytysportaalin kirjautumissivu

Perehdytysportaalista löytyvät esimerkiksi ne työturvallisuuden kurssit, jotka aliurakoitsijoidemme edellytetään suorittavan. Paloturvallisuus, vaara-alueiden rajaaminen, betonipumppauksen turvallisuus, jätehallinta ja suunnittelijan työkalut ovat muutamia verkkokurssien aihealueita. Portaalista löytyy myös Suunnittelijan työkalut -kurssi, joka opastaa käyttämään Skanskan suunnittelupohjia. Lisäksi portaalissa ovat perehdytysaineistot niille työmaille, joilla on käytössä verkkokurssin muodossa oleva perehdytys.

Portaalissa voi suorittaa kursseja paitsi tietokoneella, myös erilaisilla mobiililaitteilla kuten tabletilla ja älypuhelimella.

Miten perehdytysportaaliin pääsee?

Jos henkilö kirjautuu portaaliin ensimmäistä kertaa, hänen tulee rekisteröityä uudeksi käyttäjäksi. Aliurakoitsijoiden tiedot portaali hakee Tilaajavastuu.fi:stä veronumeron perusteella. Veronumero löytyy veronumerolla varustetusta kuvallisesta henkilökortista tai verokortista tai kirjautumalla vero.fi-palveluun. Kun henkilö on kerran rekisteröitynyt portaaliin, hän voi kirjautua seuraavan kerran sinne ilman veronumeron syöttämistä sähköpostiinsa tai puhelinnumeroonsa saamillaan käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Jos henkilöllä ei ole käytössään veronumeroa, hän pääsee silti rekisteröitymään portaaliin täyttämällä vaaditut tiedot.

Perehdytysportaaliin kirjautuessa henkilön tulee valita yrityksen tai muun organisaation, johon kuuluu, portaalin etusivulta valmiista listasta kohdasta Organisaatio. Jos omaa organisaatiota ei listalta löydy, tulee laittaa viesti osoitteeseen Contact ja pyytää lisäämään organisaatio listalle.

Perehdytysportaalin etusivulta löytyvät kurssikategoriat. Työturvallisuuteen, ympäristöön ja työterveyteen liittyvää kategoriaa klikkaamalla löytyy lista aiheeseen liittyvistä kursseista. Työmaahan perehdyttäminen -kategorian alta löytyy työmaakohtaisten verkkoperehdytysten lista.

Jos henkilö on suorittanut Skanskan vanhassa aliurakoitsijaportaalissa kursseja vuoden 2017 alun jälkeen ja on syöttänyt portaaliin s-postiosoitteensa, suoritukset on siirretty uuteen perehdytysportaaliin. Muussa tapauksessa suorituksia ei ole siirretty, vaan henkilön täytyy käydä kurssit uudestaan.

Skanskassa ei käytetä ePerehdytystä toistaiseksi

Rakennusteollisuus RT on viestinyt eri medioissa rakennusalan ePerehdytyksen käyttöönotosta syyskuussa 2017. Skanskassa ei käytetä ePerehdytystä toistaiseksi.

ePerehdytys on uusi verkossa suoritettava rakennusalan työturvallisuuden yleisperehdytys, joka ei korvaa työturvallisuuskorttia eikä työmaahan perehdyttämistä. ePerehdytys uusitaan vuoden välein.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä: Tiia Nurminen, Henkilöstön kehityspäällikkö
Jaa