c

Skanskan päällystystyöt käyvät kuumina Pohjanmaalla tänä kesänä

Lehdistötiedotteet 27.4.2017 12.00 CET

Skanska ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus ovat solmineet sopimuksen tienpäällystysurakasta Pohjanmaalla.

Urakka sisältää lähes parikymmentä eri työkohdetta, ja ne sijoittuvat Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalle. Suurimmat kohteet ovat Kokkolan ja Pietarsaaren alueella valtatiellä 8 ja kantatiellä 68. Muita kohteita on mm. Alahärmässä, Ylihärmässä ja Vetelissä. Päällystystyöt käynnistyvät suurelta osin toukokuussa, ja kokonaisuudessaan urakka valmistuu elo-syyskuussa.

Päällystystyöt alkavat 4.5. valtatieltä 19 välillä Alahärmä–Voltti nykyisen päällysteen jyrsinnällä. Toukokuun aikana aloitetaan myös osan Ylihärmän keskustan teiden, valtatie 8 Kokkolan kohdan, kantatien 68 välin Ähtävä–Pietarsaari sekä maantien 750 välin Räyrinki–Patana päällystystyöt. Yhteensä urakan kohteista kertyy noin sata kilometriä päällystettävää tietä.

Käytettävät asfalttimäärät ovat vaikuttavia: Urakassa tehdään massoja 80 500 tonnia sekä remixerkäsittelyä 200 000 neliömetriä ja MPKJ-käsittelyä 150 000 neliömetriä.

”MPKJ-menetelmä tarkoittaa, että urille kulunut päällyste kuumajyrsitään urien pohjan tasoon. Sitten alusta tasataan jyrsityllä massalla. Tasatulle kuumalle alustalle levitetään välittömästi uusi päällyste”, kertoo Skanska Asfaltti Oy:n tuotantopäällikkö Pentti Katermaa.

”Päällystystyöt aiheuttavat luonnollisesti hetkellisiä liikenteen pysähtymisiä ja nopeusrajoitusten alentamista. Tielläliikkujien on syytä noudattaa varovaisuutta työmaan läheisyydessä ajaessaan. Nopeusrajoitukset palautetaan ennalleen vasta, kun tiemerkinnät on maalattu. Kuten aina, työt pyritään tekemään niin, että haitta tienkäyttäjille olisi mahdollisimman vähäinen”, sanoo Katermaa.

”Päällystystöiden aikataulut tarkentuvat vielä myöhemmin ja kohteisiin saattaa kesän aikana tulla myös muutoksia. Tiedotamme kesän aikana sitten näistä lisää”, toteaa insinööri Timo Kulmala ELY-keskuksesta.

Skanska tekee tällä kesäkaudella mittavia päällystysurakoita myös esimerkiksi Lapin alueella.

Lisätietoja:

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, insinööri Timo Kulmala, puh. 040 542 7676, timo.kulmala[at]ely-keskus.fi

Skanska Asfaltti Oy, tuotantopäällikkö Pentti Katermaa, puh. 0400 519 610, pentti.katermaa[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.

Jaa