c

Tampereen Härmälänrannan Viima-vitriini saa uuden paikan

Lehdistötiedotteet 2.9.2016 7.45 CET

Tampereen Härmälänrannan alueen ilmailumenneisyydestä muistuttava Viima-lentokonevitriini saa uuden, edustavamman paikan Niilo Härmälän kadun toiselta puolelta. Viiman vanhalle paikalle rakennetaan asuntoja.

Lentokonevitriini

Kaksitasoisen Viima-koulutuslentokoneen prototyyppi on sijainnut vitriinissään Härmälänrannan Sisu-aukiolla jo vuodesta 1986. ”Vanha sijainti on kaavoitettu asuinkorttelille, mutta halusimme säilyttää Viiman edelleen olennaisena osana Härmälänrannan maisemaa”, kertoo yksikönjohtaja Toni Tuomola Skanskasta.

Viima-vitriinin uuden paikan paljastustilaisuus järjestetään tänään 2.9. klo 13 alkaen osoitteessa Valmetinkatu 5, 33900 Tampere. Tapahtuman järjestävät Skanska Kodit ja Lentovarikon Kilta ry. Tilaisuus on kaikille avoin.

”Härmälänranta on ylpeä historiastaan. Alueella toimi 1930-luvulta 60-luvulle asti Valtion Lentokonetehdas, jonka toiminta oli tärkeää paitsi Tampereelle, myös koko Suomelle”, sanoo Lentovarikon Kilta ry:n hallituksen puheenjohtaja Matti Käkelä.

”Kaksitasoinen Viima-koulutuslentokoneen prototyyppi on hieno kotimaisen ilmailuteknologiamme työnäyte toisen maailmansodan kynnykseltä. Viima-vitriini sijoittuu ilmailuhistoriamme muistomerkkien kärkipäähän ja kuvaa myös yleisemmin alueen teknistä historiaa”, jatkaa Käkelä.

”Lentokonetehtaan aikaan Härmälänranta oli elimellinen osa koko itsenäisen Suomen ilmailuhistoriaa, ja myöhemmin alue on toiminut eräänlaisena yrityshautomona muidenkin teollisuusalojen menestyneille yrityksille. Olemme kiitollisia siitä, että alueen rakennuttaja Skanska haluaa säilyttää vitriinin ja kertoa sen avulla tärkeästä menneisyydestä”, Käkelä toteaa.

Pyhäjärven kupeessa sijaitseva Tampereen Härmälänranta oli vuosia sitten lentokonetehtaan hallitsema teollisuusalue. Nyt siitä on kehittynyt viihtyisä uusi kaupunginosa, jossa rauhallinen järvenranta-asuminen kohtaa urbaanin ympäristön palvelut ja ainutlaatuisen yhteisöllisyyden.

Härmälänrannan kehittäjänä ja rakentajana Skanska kunnioittaa alueen arvokasta ilmailumenneisyyttä ja haluaa säilyttää modernistuneessa katukuvassa ripauksen historiaa.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.

Jaa