c

Skanska muistuttaa lasten liikenneturvallisuudesta

Lehdistötiedotteet 10.8.2016 8:30 CET

Skanska Asfaltilta huomioliivit Pieksämäen ekaluokkalaisille

Koulujen alettua liikenteessä on paljon pieniä kulkijoita. Pieksämäellä koulun aloittaa noin 150 ekaluokkalaista. Skanska Asfaltilla on käynnissä Pieksämäellä asfaltointitöitä Pieksämäen kaupungin alueella lokakuuhun asti. Skanska asfaltoi katuja ja pihoja sekä tekee paikkauksia Pieksämäen kaupungille ja yksityisille asiakkaille. Pieksämäen kaupungille tehtävät työt ovat osa Skanskan vuosisopimusta Keski-Savon kuntien (Pieksämäki, Varkaus, Leppävirta, Joroinen ja Suonenjoki) asfaltointitöistä.

Pieksämäen kampanja

Skanska haluaa osaltaan varmistaa lasten turvallista liikkumista, ja on hankkinut kaikille Pieksämäen ekaluokkalaisille keltaiset huomioliivit, jotka auttavat havaitsemaan paremmin pienet kulkijat liikenteessä.

Huomioliivien välityksellä Skanska haluaa lähettää terveiset koululaisille ja heidän vanhemmilleen:

Rakennustyömaiden läheisyydessä on paljon työmaaliikennettä, monenlaisia työkoneita ja myös vaaran paikkoja. Siksi aina rakennustyömaan lähellä liikkuessa pitää olla erityisen valpas ja varovainen sekä noudattaa opasteita ja ohjeita. Huomioliivi helpottaa pienten kulkijoiden havaitsemista liikenteessä.

”Toivotamme turvallista syksyä ja koulutyötä Pieksämäen koululaisille. Otamme aina mielellämme vastaan palautetta ja vinkkejä, joilla työmaan lähiympäristön turvallisuutta voisi parantaa. Luonnollisesti aikuisten, niin autoilijoiden kuin pyöräilijöiden on syytä olla valppaana ja noudattaa erityistä varovaisuutta liikenteessä”, muistuttaa Skanska Asfaltin tuotantopäällikkö Vesa Räme.

”Liikenneturvallisuus on kaikkien yhteinen asia, ja on hyvä että lapsille tulee viestiä turvallisen liikkumisen tärkeydestä usealta eri suunnalta”, sanoo Pieksämäen kaupungin sivistysjohtaja Kari Koistinen”.

”Meille skanskalaisille turvallisuus on ykkösasia. Haluamme huomioida sekä työmaillamme että niiden naapurustossa liikkuvien turvallisuuden. Siksi teemme erittäin mielellämme yhteistyötä turvallisuusviestinnässä työmaidemme lähialueen koulujen tai päiväkotien kanssa”, kertoo Skanska Asfaltin Vesa Räme.

Nämä asiat on hyvä pitää mielessä aina kun liikkuu työmaan läheisyydessä:

  • Ole valpas kun liikut rakennustyömaan lähellä
  • Noudata työmaan opasteita ja ohjeita
  • Liiku vain alueella, joka on rajattu ja merkitty kulkureitiksi
  • Käytä huomioliiviä tai heijastinta liikkuessasi pimeällä
  • Muista varovaisuus työkoneiden lähellä. Vaikka näetkin koneen, ei koneen kuljettaja välttämättä aina näe sinua.

Lisätietoja:

Skanska Asfaltti Oy, aluepäällikkö Simo Pakarinen, puh. 0400 577 040, simo.pakarinen[at]skanska.fi                           

Skanska Asfaltti Oy, tuotantopäällikkö Vesa Räme, puh. 0400 393 488, vesa.rame[at]skanska.fi

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 5019816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa  2 095.