c

Skanska toteuttaa mittavan tuotanto- ja toimitilaurakan Rolls-Roycelle Raumalla

Lehdistötiedotteet 4.7.2016 11:00 CET

Rolls-Roycen tilat sijaitsevat Rauman telakka-alueella. Skanskan urakka sisältää Rolls-Roycen kokoonpanohallin saneerauksen ja laajennuksen, pääkonttorin saneerauksen ja piha-alueen kunnostuksen. Osa vanhasta kokoonpanohallista puretaan ja tilalle rakennetaan uusi tuotantohalli. Toimitilojen saneerauksessa uusitaan tekniikkaa sekä pintoja ja tilat muutetaan avotilatoimistoiksi. Piha-alueen kunnostus sisältää uusia rakennekerroksia sekä pihan asfaltointityöt. Työt alkavat elokuussa 2016 ja urakka valmistuu elokuussa 2018.

Skanska toteuttaa mittavan tuotanto- ja toimitilaurakan Rolls-Roycelle Raumalla

Kokoonpanohallin kokonaispinta-ala on noin 15 000 krs-m2, josta saneerattavaa on n. 6000 krs-m2 ja uudisrakentamista 9000 krs-m2. Urakkaan sisältyy lisäksi Rolls-Royce Rauman yksikön toimistotilojen saneeraustyöt sekä noin 42 500 m2 suuruisen piha-alueen kunnostus.

Skanska on aiemmin toteuttanut alueella hitsaamo- ja logistiikkahallin saneeraustyöt, jotka valmistuivat maaliskuussa 2016.

Rolls-Royce on tärkeä toimija paikalliselle elinkeinoelämälle. Noin puoli vuosisataa toiminut Rauman-yksikkö on maailman johtava kääntyvien potkurilaitteiden valmistaja. Yhtiö toimittaa myös ankkurointi-, kiinnitys- ja hinausvinttureita esimerkiksi risteilijöiden, rahtilaivojen ja hinaajien käyttöön. Noin 99 prosenttia Rolls-Roycen Rauman-yksikön tuotannosta menee vientiin, ja yksikkö työllistää 500 ihmistä.

”Yhteistyö edellisessä hankkeessa sujui hyvin ja olemme ylpeitä, että saamme jatkaa uuden hankkeen parissa. Rolls-Royce on vaativa asiakas, jolle maailmanluokan laatu, aikataulujen pitäminen ja työturvallisuus on tärkeää. Skanska toimii samalla arvopohjalla”, sanoo Skanskan aluejohtaja Jari Pölönen.

”Tilojen laajennus ja kunnostus on osa Rolls-Royce Rauman toimintojen kehittämissuunnitelmaa, jossa keskittämällä ja tehostamalla toimintoja Rauma Seaside Industry Parkin alueella varaudutaan tulevaisuuden tarpeisiimme, Rolls-Royce Oy Ab:n toimitusjohtaja Olli Rantanen toteaa”.

Brittiläisen Rolls-Roycen Marine-yksikkö on maailman johtavia laivasuunnittelun, voima- ja propulsiojärjestelmien ja -laitteiden valmistaja, jolla on noin 5000 työntekijää 35 maassa. Rolls-Royce Oy Ab:n tuotevalikoimaan kuuluvat potkurilaitteistot, vintturijärjestelmät ja vesisuihkulaitteet. Raumalla valmistetaan potkurijärjestelmiä, joiden pääasialliset kohteet ovat hinaajat, offshore-huoltoalukset ja maantielautat. Kokkolan yksikkö valmistaa vesisuihkulaitteita. Suomen yhtiön liikevaihto 2015 oli 468 miljoona euroa ja henkilöstön määrä on noin 600. Tuotannosta 99 % menee vientiin.

 

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Jari Pölönen, puh. 020 719 4026, jari.polonen[at]skanska.fi

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 5019816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi

Rolls-Royce Oy Ab, toimitusjohtaja Olli Rantanen, puh. 0400 646 050

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.