c

Skanska rakentaa OP Ryhmälle sairaalan Turun Kupittaalle

Lehdistötiedotteet 30.5.2016 10.10 CET

OP Ryhmän viidennen Pohjola Sairaalan rakennustyöt käynnistyvät Turun Kupittaalla kesän 2016 aikana. Sairaalan rakentaa Skanska, ja se tulee sairaala Neon, Turun suurimpiin kuuluvan terveysaseman ja Tyksin läheisyyteen Joukahaisenkadulle. Sairaala rakennetaan Skanskan omistamalle tontille, josta osa siirtyy OP Ryhmän vakuutus- ja eläkeyhteisöjen omistukseen.

”Olemme erittäin tyytyväisiä uuden sairaalan sijaintiin Kupittaan rautatieaseman vieressä: hyvien liikenneyhteyksien ansiosta paikka on helposti saavutettavissa. Valintavaiheessa tutkimme yli 30 vaihtoehtoista kohdetta Turussa. Sairaala tulee palvelemaan laajasti Varsinais-Suomen ja osittain myös Satakunnan aluetta”, sanoo Pohjola Sairaalan toimitusjohtaja Harri Aho.

Kuusikerroksinen, 9 000 neliömetrin sairaalarakennus valmistuu vuoden 2018 alussa. Sairaalatoiminnan käyttöön tulee yhteensä neljä kerrosta ja 6 000 neliömetriä, loput tarjotaan vuokralle toimistokäyttöön.

Sairaala tarjoaa laajoja palveluita sekä henkilö- että yritysasiakkaille. ”Sairaalaan tulee neljä leikkaussalia ja diagnostiikan tarpeisiin huipputeknologiaa. Myöhemmässä vaiheessa se tarjoaa myös hammashuollon palveluja”, kertoo Aho.

Sairaalakiinteistö rakennetaan OP Ryhmän vakuutus- ja eläkeyhteisöjen omistukseen. Sairaalaa ei ole suunnattu ainoastaan OP Ryhmän asiakkaille, vaan sinne voi tulla asiakkaaksi kuka tahansa. ”Toimintaperiaatteemme on varmistaa, että asiakas pääsee viivytyksettä hoitoon ja voi palata normaaliin arkeen mahdollisimman nopeasti”, Aho sanoo. Sairaalaan tulee noin 100 työntekijää.

OP Ryhmä aloitti toimintansa terveys- ja hyvinvointipalveluissa vuoden 2013 alussa. Toinen OP Ryhmän Pohjola Sairaala avautuu elokuussa Tampereella, ja senkin toteutuksesta vastaa Skanska. ”Olemme erittäin iloisia, että olemme ensin Tampereella ja nyt Turussa pystyneet esittämään vaihtoehdon, joka on sopinut OP Ryhmälle ja saamme olla toteuttamassa näitä hankkeita”, sanoo Skanskan aluejohtaja Jari Pölönen

Tampereella sairaala on toteutettu Tampellan vanhaan tehdaskiinteistöön Tammerkosken rannalle. OP Ryhmän vakuutus- ja eläkeyhteisöt rakennuttaa uudistuvaan Tampellaan myös vuokratiloja.