c

Skanska päällystää yli 350 kilometriä teitä Pohjanmaalla

Lehdistötiedotteet 3.5.2016 15.00 CET

Skanska ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus ovat allekirjoittaneet sopimuksen mittavasta tienpäällystysurakasta. Urakkaan kuuluu yli 350 kilometriä teitä Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla.

Skanska ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus ovat allekirjoittaneet sopimuksen mittavasta tienpäällystysurakasta.

Päällystystyökohteita on yhteensä 30. Niistä suurimmat ovat Vt 3:lla Jalasjärven ja Kurikan alueella, Vt 18:lla Alavuden ja Ähtärin alueella sekä Soinin alueella, jossa päällystetään useita eri teitä.

”Päällystystyöt käynnistyvät 9.5.2016 ja ne tehdään pääosin päiväsaikaan. Urakka on kokonaisuudessaan valmis 30.9.2016. Liikenne pääsee kulkemaan päällystystöiden aikana normaalia reittiä, sillä työt tehdään yhdellä kaistalla kerrallaan”, kertoo tuotantopäällikkö Pentti Katermaa Skanska Asfaltista.

”Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus (EPO ELY) kilpailuttaa tänä keväänä kaksi tienpäällystysurakkaa, joista tämän ensimmäisen ja suuremman voitti Skanska Asfaltti. Kokonaisuudessaan EPO ELY käyttää tänä vuonna maanteiden päällystykseen, paikkaukseen ja tiemerkintöihin noin 19 miljoonaa euroa, joka on merkittävästi enemmän kuin viime vuonna. Syynä tähän on korjausvelkaan saatu rahoitus, jolla kunnostetaan huonokuntoista tieverkostoa laajasti eri puolilla Suomea. EPO ELYssä tällä rahoituksella korjataan lähes 140 kilometriä maanteitä”, kertoo kehittämispäällikkö Jarmo Eskola Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta.

”Skanska Asfaltti on EPO ELYn pitkäaikainen yhteistyökumppani päällystystöissä. Vuosien saatossa yhteistyö on muodostunut avoimeksi ja luottamukselliseksi, mikä on erityisen tärkeää muun muassa silloin, kun vastaan tulee tarve tehdä kohdekohtaisia suunnitelmamuutoksia tai -lisäyksiä”, Eskola sanoo.

Lisätietoja:

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, kehittämispäällikkö Jarmo Eskola, puh. 040 539 7534, jarmo.eskola[at]ely-keskus.fi

Skanska Asfaltti Oy, tuotantopäällikkö Pentti Katermaa, puh. 0400 519 610, pentti.katermaa[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.