c

Dialogi-hanke voitti MTL Communications Awards 2015 -kilpailun vaikuttajaviestinnän sarjassa

Lehdistötiedotteet 15.3.2016 13.00 CET

Vuoden 2015 Dialogi-hanke "Naiset johtajiksi - Huipulla on vielä tilaa!" voitti MTL Communications Awards 2015 -kilpailun vaikuttajaviestinnän sarjan. Tuomaristo kiitti hankkeen laaja-alaista vaikuttavuutta aina työnantajakuvasta yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Skanska oli mukana strategisen viestintätoimiston Ellun Kanojen vetämässä hankkeessa, jossa monimuotoisen johtamisen ja naisten uramahdollisuuksien edistämiseen paneuduttiin vahvojen yritysten voimin. Mukana olivat Skanskan lisäksi Accenture, Elisa, Fujitsu, F-Secure, Ilmarinen, Lidl, RAY, UPM ja Wärtsilä.

Hankkeen tavoitteena oli löytää konkreettisia keinoja naisten uramahdollisuuksien edistämiseksi ja herättää yhteiskunnallista keskustelua.

”Naisten vähäinen määrä Skanskan eri johtotasoilla on haaste, jonka olemme tiedostaneet ja jonka haluamme ratkaista. Osallistuminen Dialogi 2015 -hankkeeseen on ollut käytännön toimenpide monimuotoisen ja osallistavan työyhteisön kehittämiseksi. Dialogi-konseptin avulla olemme käyneet vuoropuhelua monella tasolla niin sisäisesti Skanskassa kuin muiden yritysten ja opiskelijoiden kanssa, ja uskon, että jo tämä on vienyt osaltaan asiaa eteenpäin”, kertoo Skanskan henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälä.

Skanskassa valittiin Dialogi-hankkeeseen hakijoiden joukosta viisi naista, jotka pohtivat omien esimiestensä ja yrityksen johtoryhmän kanssa erilaisia yrityksen ja työntekijöiden johtamiseen liittyviä kysymyksiä ja saivat myös henkilökohtaista valmennusta.

Naisten vähäisyys rakennusalalla yleensäkin on huomattu haasteeksi Skanskassa jo aiemmin. Kaikista alan opiskelijoista vain 20–25 prosenttia on naisia. Työelämään siirtyessä tästäkin joukosta suuri osa työllistyy muihin rakentamisen työtehtäviin, mutta ei varsinaisesti työmaille. Tätä pyritään Skanskassa muuttamaan paitsi Dialogi-hankkeen kautta, myös edistämällä monimuotoisuutta ja hyväksyvyyttä työyhteisössä ylipäänsä.

Dialogi koostui tausta-analyyseista, työpajoista, johtajuusvalmennuksesta ja mentoroinnista

Dialogi-hankkeen organisoinnista vastasi Ellun Kanat. Dialogi on myös osa TEM:n Työelämä 2020 -hanketta. Dialogi onnistui tavoitteissaan erinomaisesti. Hankkeen aikana kymmenen yrityksissä tehdyn tausta-analyysin pohjalta pidettiin 21 työpajaa, joihin osallistui niin naisia kuin miehiä, yli 50 naista sai johtajuusvalmennusta ja yritysten naiset ja naisopiskelijat kävivät yli 100 mentorointikeskustelua. Työpajoissa ideoitiin yli 100 kehitysideaa naisten urien edistämiseksi yrityksissä. Näistä kymmeniä on lähdetty viemään käytäntöön.

Myös sosiaalisessa mediassa tapahtui vuoden aikana. Dialogin Twitter-tili keräsi alle vuodessa noin 700 seuraajaa, Twitter-näyttökertoja kertyi yli 435 000. Lisäksi Dialogin postaukset saivat tuhansia klikkauksia, tykkäyksiä ja uudelleentwiittauksia. Myös Dialogin Facebook tavoitti suuren määrän ihmisiä.

Fempower-kampanjasivuilla yli tuhat ihmistä kävi tekemässä henkilökohtaisen lupauksen edistää monimuotoisuutta ja naisten uramahdollisuuksia. Lisäksi hankkeesta tehtiin julkinen loppuraportti, jossa naisten uramahdollisuuksien haasteita ja ratkaisumalleja käytiin läpi – tavoitteena jakaa hyviä käytäntöjä kaikille asiasta kiinnostuneille.

Vuoden parhaimmista viestintätöistä kilpailtiin Markkinoinnin, Teknologian ja Luovuuden Liiton järjestämässä MTL Communications Awards -kilpailussa nyt viidettä kertaa.

Lisätietoja:

Ellun Kanojen viestinnän tekijä, Dialogi-hankkeen vetäjä Sari Tomperi, p. 040 772 6254, sari.tomperi[at]ellunkanat.fi

Skanska Oy, henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälä, puh. 040 504 4855, kirsi.mettala[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.

Jaa