c

Skanska rakentaa Pontuksen päiväkodin ja koulun Lappeenrannan Mälkiään

Lehdistötiedotteet 4.3.2016 12.13 CET

Skanska rakentaa Pontuksen päiväkodin ja koulun Lappeenrantaan. Mälkiän alueelle toteutettava päiväkoti tulee kuuden päiväkotiryhmän ja kahden esiopetusryhmän käyttöön, ja kouluun tulee noin 400 oppilasta. Päiväkotikoulussa toimii päivittäin yhteensä noin 600 lasta.

Pontuksen päiväkodin ja koulun ulkoasuun tuovat iloista ilmettä moniväriset aurinkosuojat.

”Rakennusprojekti käynnistyy heti, ja sen arvioitu valmistumisaika on kesällä 2017. Koulun ja päiväkodin lisäksi rakennukseen sijoitetaan myös kirjasto ja tilat nuorisotoimelle. Noin 6 500 kerrosneliömetrin kokoisen kaksikerroksisen rakennuksen ulkoasuun tuovat iloista ilmettä moniväriset aurinkosuojat”, kertoo Skanska Talonrakennus Oy:n työpäällikkö Timo Markkanen.

”Rakennuksen katolle sijoitetaan aurinkopaneelit, joilla tuotetaan osa päiväkotikoulun sähköstä. Alustavan arvion mukaan tuotettavan energian määrä on noin 50 000 kWh vuodessa”, kertoo Lappeenrannan tilakeskuksen johtaja Katri Tolvanen. ”Lappeenrannan kaupungin tavoitteena on ottaa mahdollisuuksien mukaan käyttöön uusiutuvia energianlähteitä rakennuksissa ja lisätä edelleen uusiutuvan energian käyttöä toiminnassaan. Pontuksen päiväkotikoulun aurinkopaneelit tukevat omalta osaltaan tätä tavoitetta”, Tolvanen jatkaa.

Oppilaat siirtyvät Pontuksen kouluun Kanavansuun, Muukonniemen, Mustolan ja Partalan kouluista, jotka lakkautetaan.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki, tilakeskuksen johtaja Katri Tolvanen, puh. 040 574 3630, katri.tolvanen[at]lappeenranta.fi

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Kari Hovi, puh. 0400 651 481, kari.hovi[at]skanska.fi

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Timo Markkanen, puh. 040 527 6767, timo.markkanen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.

Jaa