c

Kauppakeskus Puuvillalle on myönnetty arvostettu platinatason LEED®-ympäristösertifikaatti

Lehdistötiedotteet 4.3.2016 10.40 CET

Kauppakeskus Puuvilla Porissa on ensimmäinen vanhaan teollisuuskiinteistöön toteutettu kauppakeskus Suomessa, jolle on myönnetty platinatason eli korkeimman tason LEED-ympäristösertifikaatti.

Kauppakeskus Puuvillalle on myönnetty arvostettu platinatason LEED®-ympäristösertifikaatti

Puuvillalla oli useita perusteita saada korkeimman mahdollisen tason sertifikaatti. Energiatehokkuus on perusedellytys korkeimman tason saavuttamiselle. Lisäksi Puuvillan jäähdytys ja lämmitys on toteutettu yhdellä Suomen suurimmalla maalämpöjärjestelmällä.

Arvostetun sertifikaatin saavuttamiseen vaikuttivat erityisesti vähäkulutuksisten vesikalusteiden valinta ja ympäristöystävälliset pintamateriaalit. Kauppakeskuksen pääurakoitsijan Skanskan ympäristövastuullinen elinkaariajattelu tarkoittaa sitä, että myös rakentaminen toteutettiin ympäristö huomioiden: rakentamisessa käytettiin sekä paikallisia että osin kierrätettyjä materiaaleja, ja erityistä huomiota kiinnitettiin rakennusjätteen kierrättämiseen. Myös kauppakeskuksen erinomainen sijainti aivan kaupungin keskustan tuntumassa vaikutti sertifikaatin myöntämiseen.

”Ympäristöystävälliset ja energiatehokkaat ratkaisut rakentamisessa vähentävät kauppakeskuksen ympäristökuormitusta ja ylläpidon kustannuksia”, kehuu Puuvillan kiinteistöjohtaja Juha Veistonen.

Kansainvälisessä LEED-ympäristöluokituksessa (Leadership in Energy and Environmental Design) arvioidaan tilojen, rakennuksen ja rakennushankkeen ympäristökuormitusta. LEED-sertifiointeja myöntää ja niiden käyttöä valvoo riippumaton Green Building Certification Institute. LEED on U.S. Green Building Councilin (USGBC) kehittämä ja ylläpitämä rakennusten suunnittelun, rakentamisen, käytön ja ylläpidon luokitusmenetelmä.

Puuvillassa yhdistyvät moderni kauppakeskus, toimistotilat ja perinteikäs miljöö. Vuoden 2014 loppupuolella valmistunut Renorin ja Ilmarisen rakennuttama ja tasaosuuksin omistama kauppakeskus kattaa noin 42 000 neliötä. Kauppakeskus Puuvillassa on yli 60 liikettä ja 2 000 maksutonta pysäköintipaikkaa.

Puuvillan hankkeessa panostettiin ympäristötehokkuuden lisäksi myös tietomalliteknologian hyödyntämiseen. Ohjelmistoyritys Tekla Oy palkitsi kauppakeskuksen tammikuussa 2014 sarjansa parhaana tietomallinnusprojektina globaalissa Tekla BIM Awards -kilpailussaan.

Lisätietoja:

Kauppakeskus Puuvilla, kiinteistöjohtaja Juha Veistonen, p. 044 970 6068, juha.veistonen[at]porinpuuvilla.fi

Kauppakeskus Puuvilla, kauppakeskusjohtaja Päivi Korpela, p. 050 344 6734, paivi.korpela[at]porinpuuvilla.fi

Skanska Talonrakennus Oy, rakennuspäällikkö Kari Sundelin, p. 044 776 3230, kari.sundelin[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.

 

Jaa