c

Skanska on aloittanut Nurmijärven monitoimitalon rakennustyöt

Lehdistötiedotteet 3.12.2015 7.00 CET

Skanska ja Nurmijärven kunta ovat allekirjoittaneet lokakuussa sopimuksen Nurmijärven monitoimitalon rakentamisesta. Klaukkalan urheilualueelle nousevan talon rakennustyöt ovat jo käynnissä ja talo valmistuu elokuussa 2017. Skanskan urakan kokonaissumma on noin 9,5 miljoonaa euroa.

Kuva Nurmijärven monitoimitalon 3D-mallista

Nurmijärven monitoimitalosta rakentuu monikäyttöinen kuntalaisten yhteinen olohuone tuhansien ihmisten käyttöön. Taloon rakennetaan 380-paikkainen ammattitason konsertti- ja esiintymissali sekä toimitilat Nurmijärven musiikki- ja tanssiopistoille. Lisäksi rakennukseen tulee nuorisotilat, bänditiloja, kuntosali sekä puku- ja huoltotilat viereiselle urheilualueelle.

”Nurmijärven monitoimitalo rakentuu pääosin kahteen kerrokseen. Talon bruttopinta-ala on yli 5 000 neliömetriä, joten tilaa riittää hyvin kunnan lukuisille harrastajille. Talon julkisivut verhoillaan kuitusementtilevyillä sekä puurimoilla, jotka tuovat taloon tyylikkään ja uniikin ilmeen. Talosta ei kuitenkaan rakenneta kulttuurimonumenttia, vaan se tulee nimenomaan palvelemaan käyttäjiään – ja etenkin lapsia ja nuoria”, kertoo Skanska Talonrakennuksen työpäällikkö Niku Hartikainen.

“Nurmijärven monitoimitalon rakentamisesta uutisoitiin paikallislehdistössä ensimmäisen kerran jo keväällä 1990. Lukuisten tarveselvitysten ja investointiesitysten jälkeen ikuisen lykkäyksen maineen saanutta hanketta päästiin todenteolla käynnistelemään alkuvuodesta 2013. Tulevasta toimitilatarjonnasta kiinnostui viitisenkymmentä harrasteseuraa ja toimijaa, joista lopulta viisi jäi päävuokralaisiksi muiden tyytyessä kertaluonteiseen käyttöön. Rakennuksen suunnittelu vietiin läpi tiiviissä yhteistyössä tulevien käyttäjien kanssa. Odotukset uudelta monitoimitalolta ovat korkealla, joten avajaisissa laulettaneen kovaa ja korkealta”, kertoo Nurmijärven kunnan hankeinsinööri Ossi Kauppila.

Nurmijärven monitoimitalon on suunnitellut Linja Arkkitehdit Oy. Hanke on kauaskantoinen investointi, ja monitoimitalon hyödyntämisajaksi on laskettu vähintään 50 vuotta.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Niku Hartikainen, puh. 040 541 0465, niku.hartikainen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Nurmijärven kunta, hankeinsinööri Ossi Kauppila, puh. 040 317 2305, ossi.kauppila[at]nurmijarvi.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.

Jaa