c

S-ryhmän logistiikkakeskus Sipoossa vei voiton liikerakennusprojektien sarjassa Tekla Global BIM Awards -kilpailussa

Lehdistötiedotteet 1.12.2015 15.40 CET

Sipoon Bastukärrissä rakenteilla oleva S-ryhmän logistiikkakeskus on valittu ohjelmistotalo Teklan järjestämässä kansainvälisessä Tekla Global BIM Awards -tietomallinnuskilpailussa parhaaksi liikerakennushankkeeksi.

Kuvassa on Sipoon logistiikkakeskuksen rakennemallista otettu näkymä pakastintilojen sisä- ja ulkokuorista.

Pinta-alaltaan noin 190 000 neliömetrin kokoinen logistiikkakeskus palvelee S-ryhmän päivittäistavaran jakelua ja myyntiä. Hankkeen toteuttamisesta vastaava työryhmä teki rakenne- ja elementtisuunnitelmat esivalmistusta varten sekä hyödynsi Tekla-mallia elementtitoimitusketjun valvonnassa ja yhteensovittamisessa. Talotekniikka- ja rakennemallit sovitettiin yhteen rakennettavuuden varmistamiseksi, ja malleja käytettiin myös tuotannonohjauksessa työmaalla. Hankkeen toteuttajat ovat Työyhteenliittymä Freeway, jonka muodostavat Skanska ja Lemminkäinen, sekä SOK Kiinteistötoiminnot ja Sweco Rakennetekniikka Oy.

Raadin mukaan tässä valtavassa, 28 jalkapallokentän kokoisessa hankkeessa hyödynnettiin mallinnettuja tietoja määrätietoisesti ja hyvässä yhteistyössä hankeosapuolten välillä. Lisäksi mallia hyödynnettiin elementtituotannon suunnittelussa ja seurannassa, logistiikassa ja työmaanohjauksessa.

SOK:n tilaama hanke sijaitsee Sipoon Bastukärrissä, muutama kilometri Keravan itäpuolella. Kohteen käyttäjäksi tulee INEX-partners. Rakennuksesta tulee SOK:n päivittäistavaraliiketoimintaa tukeva logistiikkakeskus, joka täydentää INEXin vuonna 2012 valmistunutta käyttötavaran logistiikkakeskusta. Tulevaisuudessa sen kautta kulkee iso osa kaikista S-ryhmän ruokakauppojen tuotteista. Hanke valmistuu vuonna 2016.

Tekla Global BIM Awards -kilpailun palkintoraati koostui kansainvälisistä tietomallintamisen asiantuntijoista: Arto Kiviniemi, digitaalisen arkkitehtisuunnittelun professori Liverpoolin yliopistosta; Anne Kemp, vastaava BIM Strategy and Development -johtaja Atkinsista Isosta-Britanniasta; Richard Petrie, BuildingSMART Internationalin toimitusjohtaja Isosta-Britanniasta; Vladimir Talapov, Arkkitehtuurin ja rakentamisen akatemian professori Novosibirskistä sekä Parvathy Subhadra, Roof & Façade -aikakauslehden julkaisujohtaja Singaporesta. Teklaa raadissa edusti varatoimitusjohtaja ja Trimble Buildings Structures -divisioonan johtaja Risto Räty.

Tekla Global BIM Awards -kilpailuun osallistui 51 Teklan aluetoimistojen ja jälleenmyyjien vuonna 2015 järjestämien alueellisten Tekla BIM Awards -kilpailujen parasta projektia.

Lisätietoja

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Jussi Sainomaa, puh. 040 356 0956, jussi.sainomaa[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Tekla Oy Suomi, B&C liiketoiminta-alueen johtaja Jarmo Manninen, puh. 030 661 1419, jarmo.manninen[at]tekla.com

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.

Jaa