c

Skanska saneeraa Tampellan vanhan tuotanto- ja toimistorakennuksen sairaala- ja toimistotiloiksi

Lehdistötiedotteet 28.8.2015 9.45 CET

Skanska aloittaa Tampereella Tampellan vanhan pellavatehtaan tuotanto- ja toimistorakennuksen saneeraustyöt. Remontoitavan alueen kokonaispinta-ala on noin 16 000 kerrosneliömetriä, josta noin 12 000 neliömetriä saneerataan toimisto- ja sairaalatiloiksi. Urakkasopimus allekirjoitettiin 27.8.2015, ja saneeraustyöt valmistuvat syksyllä 2016.

Tampellan vanha tehdaskiinteistö Tammerkosken rannalla herätetään eloon vuosien hiljaisuuden jälkeen. Kiinteistön omistaa OP Ryhmän vakuutus- ja eläkeyhteisöt ja se rakennuttaa Tampellaan paikallisten yritysten ja muiden toimijoiden käyttöön noin 10–15 vuokratilaa, joiden lisäksi uudistuneeseen Tampellaan sijoittuu myös Pohjola Vakuutus Oy:n omistama Omasairaala Oy.

”Omasairaala Koskitammi sijoittuu Tampellassa kahteen alimpaan kerrokseen, joihin sairaalalle rakennetaan 3000 neliömetrin tilat sisältäen muun muassa kolme leikkaussalia, noin 30 vastaanottohuonetta ja oman kuntosalin potilaiden kuntoutusta varten. Lisäksi sairaalaan valmistuvat tilat magneetti- ja röntgenkuvaukselle sekä ortopediassa ja hampaiden ja nenän onteloiden kuvauksissa käytetylle kartiokeilakuvaukselle. Monipuolinen Omasairaala Koskitammi tarjoaakin asiakkailleen erikoissairaanhoitoa aina ortopedisestä päiväkirurgiasta kardiologiaan, naistentauteihin, urologiaan, neurologiaan sekä silmä- ja sisätauteihin. Lisäksi sairaalassa toimii tapaturmapäivystys, urheiluklinikka, hammashuolto sekä korva-, nenä- ja kurkkutauteihin ja selkäkirurgiaan erikoistuneet yksiköt ja työterveyshuolto”, kertoo Omasairaala Oy:n toimitusjohtaja Harri Aho.

Tampellan loput vanhat toimistotilat remontoidaan moderneiksi avokonttoreiksi, jotka tarjoavat viihtyisän tilan erilaisille yrityksille. ”Yhdeksi pääkäyttäjäksi on tulossa Pirkanmaan Liitto läheisine toimijoineen. Tässä vaiheessa vuokrattavissa olevien toimistotilojen koot vaihtelevat 300 neliömetristä aina koko kerroksen (1500–2000 m2) kattaviin suurtiloihin”, kertoo Pohjola Kiinteistösijoitus Oy:n rakennuttajapäällikkö Kari Kangasmaa.

Tampellan arvokiinteistö on merkittävä osa Tampereen keskustan sydäntä ja luo maamme tunnetuimman teollisen kaupunkimaiseman. ”Tampellan pellavatehdas on kulttuurihistoriallisesti arvokas ja se on asemakaavassa luokiteltu suojelukohteeksi. Saneeraustyöt tehdäänkin talon historiaa kunnioittaen eikä julkisivuun aiota tehdä suuria muutoksia,” lupaa Skanskan rakennuspäällikkö Kari Sundelin.

 

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, rakennuspäällikkö Kari Sundelin, puh. 040 776 3230, kari.sundelin[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Omasairaala Oy, toimitusjohtaja Harri Aho, puh. 0400 783 777, harri.aho[at]omasairaala.fi

Omasairaala Oy, johtava hoitaja Nina Vesaniemi, puh. 040 753 7479, nina.vesaniemi[at]omasairaala.fi

Pohjola Kiinteistösijoitus Oy, rakennuttajapäällikkö Kari Kangasmaa, puh. 010 252 7279, kari.kangasmaa[at]pohjola.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.

www.twitter.com/skanskafinland

www.facebook.com/skanskafinland

www.skanska.fi/blogit