c

Työssäoppimisen kautta kiinni ammattiin ja opintoihin

Mestari–kisälli-työssäoppimisohjelma on suunnattu nuorille, joille oppiminen on luontevinta käytännön työn kautta. Moni ohjelman käynyt kisälli on jo työllistynyt Skanskalle tai jatkanut opintoihin.

Mestari Jarmo Heino ja kisälli Miro Ahlstöm vaalivat työmaalla Skanskan LIFE-henkeä. ”Toisista välittäminen ja turvalliset valinnat ovat läsnä joka päivä. Miro on lähtenyt tähän positiivisesti mukaan. Palvelemme muita työmaan ihmisiä ja katsomme, että kaikilla on hyvä olla”, Jarmo kertoo.

”Koulun penkillä istuminen ei yrityksistä huolimatta sopinut minulle. Työssäoppiminen on ihan erilaista. Kun tekee itse kokeneemman ammattilaisen opastuksella, pääsee asioista heti jyvälle ja käsittää, miksi työ tehdään tietyllä tapaa”, kuvailee Miro Ahlström.

Miro on yksi Mestarikisälli-työssäoppimisohjelmaan vuonna 2021 osallistuvista noin 10 nuoresta. Hän haki ohjelmaan, koska aiempi työ toisen rakennusyrityksen työmaalla oli päättynyt koronan vuoksi. Elokuun alusta lähtien Miro on kulkenut työpaikkaohjaajansa eli ”mestarinsa” Jarmo Heinon rinnalla Skanskan työmailla Helsingin Kalasatamassa ja Jätkäsaaressa.

”Miro on hyvä tekijä – kuuntelee tarkkaan, oppii nopeasti ja on säännöllinen. Säännöllisyys on kaiken edellytys: työmaalle on tultava joka aamu ajoissa ja valmiina työhön. Myös motivaatio ja kiinnostus ovat tärkeitä. Painotan kaikille harjoittelijoille, että aina saa ja pitää kysyä kysymyksiä, muuten ei voi oppia”, Jarmo sanoo.

Arvokasta tietoa eteenpäin

Skanska Talonrakennuksella ympäristövastaavana ja työsuojeluvaltuutettuna toimiva Jarmo on saattanut jo kaksi kisälliä vakitöihin Skanskalle.

”Lähdin mukaan, koska pidän nuorten ohjaamisesta ja haluan jakaa omaa osaamistani. Tämän projektin kautta kokeneiden tekijöiden osaamista voidaan siirtää eteenpäin”, kertoo vuodesta 2002 lähtien Skanskalla työskennellyt Jarmo.

Miro on harjoittelunsa aikana oppinut muun muassa rakennustyömaan logistiikkaa, jätehuoltoa ja pölynhallintaa sekä työturvallisuuteen liittyviä asioita. Harjoittelun edetessä hän on myös saanut lisää vastuuta. Esimerkiksi Kalasataman Atrain-korttelin työmaalla Miro huolehti itsenäisesti laminaattiasentajien työpisteistä.

”Skanskan meiningissä on valtava ero aiempaan rakennusalan työhöni. Työturvallisuus ja ympäristöasiat huomioidaan todella hyvin ja töitä tehdään ennakoiden ja järjestelmällisesti. Olen oppinut jo itsekin havainnoimaan työmaata ja huomaamaan työturvallisuutta parantavia asioita”, Miro kertoo.

Harjoittelun jälkeen Miro lähtee suorittamaan asevelvollisuuttaan, mutta toiveissa on sen jälkeen työllistyminen Skanskalle. Kielitaitoisen nuoren unelmana on päästä tulevaisuudessa töihin maailmalle.

”Miron oppiminen on ollut nopeaa. Matkaa on vielä jäljellä, mutta hänellä on hyvät mahdollisuudet työllistymiseen”, Jarmo arvioi.

Jokainen työllistynyt tai opiskeleva nuori on voitto

Skanska on toteuttanut Mestarikisälli-työssäoppimisohjelman nyt kahdesti yhdessä Rakennusliiton ja Baronan kanssa. Toisella kertaa mukaan lähtivät myös YIT ja Peab. Tulokset ovat olleet innostavia: esimerkiksi ensimmäisen kierroksen kuudesta osallistujasta neljä työllistyi Skanskalle ja kaksi jatkoi rakennusalan opintojen pariin.

”Työssäoppimisen kautta nuori, jolla on potentiaalia, mutta ei selkeää urasuunnitelmaa tai keinoja mielekkään työn löytämiseksi, voi päästä kiinni työelämään. Pienilläkin työllistämisteoilla voi olla iso vaikutus yksilöiden ja heidän läheistensä elämän laatuun”, sanoo Skanskan Etelä-Suomen asuntorakentamisyksikön aluejohtaja Ilpo Luhtala.

Juuri näistä syistä Skanska haluaa olla mukana vaikuttamassa osaltaan rakennusalan työllisyys- ja koulutusmahdollisuuksiin ja koko yhteiskunnan tulevaisuuteen.

Päivitetty: 30.11.2021