c

Työmaan kautta toimistolle - Oppivasta vakituiseksi skanskalaiseksi

Vuokolla on takana jo kuusi vuotta Skanskassa. Hän aloitti ensin Oppiva-ohjelmassa työmaalla, josta siirtyi logistiikkainsinöörin tehtäviin ja työskentelee nyt tietomallintamisen tukiorganisaatiossa.

Vuokko Suutarla aloitti Skanskalla Oppiva-ohjelmassa.

Vuokko aloitti rakennustekniikan opinnot Aalto-yliopistossa vuonna 2009. Heti ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen hän päätti hakea mukaan Skanskan Oppiva-ohjelmaan. Tiedon Oppivasta hän sai yliopistonsa professorilta.

”Minulla oli siinä vaiheessa muitakin työtarjouksia, mutta Oppiva kiinnosti ennen kaikkea sen jatkuvuuden takia”, Vuokko kiteyttää. ”Lisäksi Oppivassa kiehtoi se, että ohjelma rakennetaan jokaisen omien kykyjen ja halujen mukaan. Minäkin olen päässyt tutustumaan moniin erilaisiin tehtäviin. Toimiston lisäksi olen ollut myös työmaalla, mistä on paljon hyötyä nykyisessä tehtävässäni kehitysinsinöörinä. Jos haluaa kehittää työmaan toimintaa, pitää oikeasti tietää miten se toimii”, sanoo Vuokko.

Skanska-uransa Vuokko aloitti työnjohtoharjoittelussa työmaalla. Niissä hommissa hän ehti olla vuoden ennen siirtymistä työmaainsinöörin tehtäviin. Vuonna 2012 Vuokko aloitti logistiikkainsinöörinä, jolloin tie vei työmaiden ohella myös pääkonttorille. ”Tuolloin tehtäviini kuuluivat muun muassa logistiikkakäsikirjan hyvien käytäntöjen jalkauttaminen työmaalle sekä työmaalogistiikan kehittäminen. Lisäksi kehitimme muun muassa Skanskan logistiikkakalenterin toimitusten hallinnointiin”, Vuokko kertoo.

Mielenkiinnon kohteet yhdistyivät diplomityössä

Diplomityössään Vuokko tutki tietomallien hyödyntämistä työmaan logistiikan hallinnassa. ”Sain itse valita diplomityöni aiheen, ja päätinkin yhdistää siinä kolme mielenkiintoni kohdetta: työmaan, logistiikan ja tietomallintamisen”, Vuokko kertoo.

Diplomi-insinöörin paperit nainen sai taskuunsa vuoden 2016 alussa, minkä jälkeen hän siirtyi kehitysinsinööriksi tietomallintamisen tukiorganisaatioon. Nyt Vuokko toimii projektien BIM-tukihenkilönä ja jatkaa logistiikkakalenterin kehittämistä. ”Teen muun muassa tietomallien laaduntarkistuksia, joilla varmistetaan, että tehtyjen mallien mukaan voidaan oikeasti rakentaa. Meillä on lisäksi mahtava tiimi, jonka kanssa pääsen testaamaan uusia sovelluksia ja kehittämään tulevaisuuden rakentamista Skanskalla”, Vuokko selventää ja kertoo olevansa nyt niissä tehtävissä, joihin hän on pitkään halunnutkin.

Rohkeasti kohti unelmia

Vuokko kertoo kasvaneensa lapsuutensa rakentamisen keskellä. ”Minulle iskettiin jo nuorena vasara käteen kun rakensimme perheeni kanssa omakotitaloa.

Sen jälkeen teimme vielä kesämökin, jota pääsin muun muassa suunnittelemaan jo arkkitehtipiirustuksista lähtien”, kertoo Vuokko taustoistaan. ”Kannattaa kuunnella itseään, mitä oikeasti haluaa tehdä ja lähteä rohkeasti kohti sitä. Työmaallakin pärjää vallan mainiosti”, Vuokko vinkkaa.

Päivitetty: 5.6.2016