c

Oman elämänsä mestareita

Skanskan, Rakennusliiton ja Baronan Mestari–kisälli-työssäoppimisohjelma ponkaisi viime vuonna käyntiin kuuden kisällikokelaan ja heidän kokeneiden aisapariensa johdolla. Positiivisen palautteen ja rohkaisevien tulosten johdosta ohjelmaa päätettiin jatkaa myös tulevalle vuodelle.

Eetu Virtanen ja Vikke Ala-Kokko lähtivät molemmat kouluttautumaan rakennusalalle Mestari–kisälli-työssäoppimisohjelman innostamana. Skanskalta työpaikan saaneet nuoret suorittavat opinnot joko oppisopimuksella tai opintovapaalla.

Eetu Virtanen ja Vikke Ala-Kokko aloittivat kisälleinä syksyllä 2019. Ohjelman myötä molemmille syttyi kipinä kouluttautua alalle. Nyt Skanskan Kalasataman työmaalla puhelimeen vastaa elämästä uuden suunnan löytänyt Eetu.

”Aloitan rakennusalan ammattitutkinnon opiskelut oppisopimuksella. Kunhan perustutkinto on alla, suuntaan seuraavaan kouluun. Olen päättänyt luoda määrätietoisesti uraa alalla”, kertoo työmaalla ympäristö- ja logistiikkavastaavana työskentelevä Eetu.

Entinen huonoon suuntaan vienyt seura on jäänyt taakse ja Eetu on löytänyt paikkansa turvallisesta työyhteisöstä. ”Täällä ei ole mitään perusraksajöröjukkailua vaan oikeaa välittämistä. Jos työmaalla nähdään vaaranpaikkoja, niistä sanotaan työkavereille vilpittömästi. En pysty kehumaan ilmapiiriä tarpeeksi.”

Vikke puolestaan suorittaa paraikaa rakennusinsinöörin tutkintoa Kuopiossa. Opintoihin innosti puolen vuoden kisällikokemus Helsingissä, joka huipentui vakituiseen työpaikkaan Skanskalla.

”Runkoporukassa työskentely innosti tavoittelemaan rakennusinsinöörin tutkintoa. Ilman ohjelmaan mukaan pääsyä olisin varmaan opiskellut tradenomiksi tai mennyt kauppaan töihin. Skanskan kautta löytyi kuitenkin oma juttu. Tuntuu hyvältä, kun omaan osaamiseen on näin luotettu”, opintovapaalta tavoitettu Vikke kertoo.

Päivitetty: 20.4.2021