c

Lasten ja nuorten taideteokset värittävät työmaa-aitoja Oulussa

Oulun taidekoulun 4–20-vuotiaiden oppilaiden maalaamat taideteokset koristavat Skanskan työmaa-aitaa Oulussa. Lähes satametrinen taideaita on ihailtavissa osoitteessa Kansankatu 54, paikassa, jossa sijaitsi vuosina 1999–2014 Oulun taidekoulu. Nyt tontille rakennetaan asuinkerrostaloa, As. Oy Oulun Artesaania.

Oulun taidekoulun Visuaalisen taiteen oppilaat ovat maalanneet työmaa-aitaan ryhmä- ja yksilötöinä yhteensä 87 Tänään kotona -teemaista taidemaalausta. ”Kerrostaloon tulee paljon asuntoja ja siis koteja useille erilaisille ihmisille. Tästä ajatuksesta syntyi myös teosten teema, erilaiset kodit asukkaineen.

Töissään oppilaat ovat suunnitelleet ja maalanneet sisätiloja, kuvitelleet mitä kotona voisi tänään tapahtua ja miettineet keitä asunnoissa asuu. Maalausprojektin aikana syntyneet työt ovat hyvin värikkäitä, maalauksellisia, satumaisia ja surrealistisia fantasiakoteja, joissa saattaa asua vaikka eläimiä tai taruolentoja”, kertoo kuvataideopettaja Anna Parkkonen Oulun taidekoulusta.

”Idea yhteistyöstä syntyi kun mietimme miten voisimme tuoda esiin paikan historiaa uuden rakennushankkeen käynnistyessä. Otin yhteyttä Oulun taidekouluun ja siellä innostuttiin ajatuksesta. Nyt on hienoa tuoda taideopiskelijoiden työ kaikkien nähtäville”, kertoo Skanska Kotien hankekehitysjohtaja Jukka Harjunpää.

”Lasten ja nuorten taideteokset tuovat väriä ja iloista ilmettä työmaalle, joka aitoineen on näkyvä osa lähiympäristön katukuvaa. Taideteokset muistuttavat paikan historiasta, mutta nivovat samalla menneisyyden mielenkiintoisesti osaksi nykypäivää. Tämä on yksi tapa rakentaa vuorovaikutusta rakennustyömaan ja naapuruston kanssa”, sanoo Skanska Kotien myyntipäällikkö Maarit Nevalainen.

Taideaita on kaikkien ihasteltavissa osoitteessa Kansankatu 54 aina kevääseen 2017 asti. Aikaisemmin Skanskan työmaille on tehty taidetta muun muassa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kirkkonummella ja Kauniaisissa.

Päivitetty: 18.7.2016