c

Keittiöhommista rakennusalalle

Järvenpäässä asuva Abubacarr ’’Abu’’ Jallowtyöskenteli osa-aikaisesti ravintola-alalla, kun hän päätti vaihtaa elämänsä suuntaa. Abu käveli Tupalankulman rakennustyömaalle ja pyysi töitä kasvotusten. Nyt hän toimii rakennusapumiehenä ja toivoo laajentavansa työnkuvaansa tulevaisuudessa.

Abu työntouhussa Tupalankulman työmaalla.

Vielä viime kesänä Abubacarr Jallow’nmielessä pyöri haave pysyvämmästä elämäntilanteesta ja kokoaikaisesta työstä, sillä osa-aikaiset keittiöhommat eivät tuntuneet pysyvältä ratkaisulta. Kun Abu käveli kotimatkallaan As. Oy Järvenpään Tupalankulman työmaan ohi, hän päätti kysyä, tarvitaanko tornitalon työmaalla apuvoimia. Ala oli ennestään tuttu, sillä Gambiasta vuosia sitten Suomeen muuttanut Abu oli tehnyt raksahommia seitsemän vuoden ajan myös entisessä kotimaassaan.

Kysyntä ja tarjonta kohtasivat, ja jo seuraavana päivänä Abu oli työhaastattelussa. Kolmen kuukauden koeaika alkoi saman tien. Abu aloitti rakennustyömaan siivoojana, mutta työnkuva laajeni nopeasti. Nyt Abu toimii rakennusapumiehenä.

’’Sain heti hyvän perehdytyksen töihin. Olen viihtynyt erittäin hyvin, ja rakennusmiesten huumori tekee työpäivistä mukavia. Kaikki ovat täällä niin mukavia! Ymmärrän melkein kaiken suomeksi, joten meillä ei ole ollut kieliongelmia.

Ahkerasti kohti uutta

Tornitalo kohoaa vähitellen Järvenpään keskustan ytimeen, ja sitä mukaa Abu siivoaa valmiita kerroksia, raivaa rakennusmiehille lisää työskentelytilaa, irrottaa puulevyjä betonikatoista, sitoo puulevyt paketeiksi nosturia varten tai kantaa niitä ja muita tavaroita seuraaviin kerroksiin.

Tupalankulman rakennusmiehet kehuvat, että Abu tekee työmaalla eniten töitä. Heidän mukaansa hän on ahkera, positiivinen ja hauska tyyppi, jonka työpanosta tarvitaan. Abu nauttiikin nopeasta toiminnasta. Päivät kuluvat vikkelämmin, jos on paljon tekemistä.

Kun työntekijä on nähnyt monia eri tapoja johtaa, hän osaa arvostaa työpaikan avointa ja hyvää henkeä.

’’Olen nähnyt kaikenlaisia esimiehiä. Skanskalla johtaminen ja turvallisuusasiat on hoidettu hyvin. Olen erittäin kiitollinen tästä mahdollisuudesta ja haluan hoitaa työni kunnialla. Tulevaisuudessa haluaisin oppia uutta, saada lisää tehtäviä ja jatkaa täällä mahdollisimman pitkään.’’

Päivitetty: 13.3.2017