c

KYS Kaarisairaala

  • Kaarisairaalan julkisivua koristaa näyttävä Evoluutio -lasitaideteos.

Toukokuussa 2015 avattu Kaarisairaala yhdistää uutta tekniikkaa, automaatiota sekä potilas- ja käyttäjälähtöisen hoidon. Uusi sairaala tarjoaa viihtyisät tilat keskitetylle 26 salin leikkausyksikölle, tehohoidolle, vastasyntyneiden teho-osastolle, poliklinikkatoiminnoille ja dialyysiosastolle. Modernin sairaalan tekniikkaa ja automaatiota edustavat muun muassa sairaalatyöasuautomaatti, älylääkekaapit, jatkuva sähkönsyöttö sekä jätteiden imuputkijärjestelmä.

Skanska toimi hankkeessa projektinjohtourakoitsijana, vastaten sairaalan sisätilatöistä lattiasta kattoon, myös niihin liittyvästä infrastruktuurista ja teknologiasta. Laajennus on jatkoa pitkäaikaiselle yhteistyölle Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kanssa. Skanska on toteuttanut Puijon sairaalassa aikaisemmin laajennuksia ja pysäköintihallin sekä tehnyt puitesopimuksen piirissä olevia remontteja yli kymmenen vuoden ajan.

Toimiva sairaala työmaan vieressä edellytti huolellista tuotannonsuunnittelua ja toteutusta

Töiden toteuttamiselle asetti omat vaatimuksensa sairaalan jatkuva toiminta rakennustöiden aikana. Työmaalla kiinnitettiinkin erityistä huomiota siihen, että työmaatoiminnasta meluineen ja pölyineen aiheutui mahdollisimman vähän haittaa sairaalan asiakkaille ja henkilökunnalle. Ahdas tontti vaati myös huolellista logistiikkasuunnittelua ja toteutusta.

Skanskassa on vuosien ajan järjestelmällisesti kehitetty ja otettu käyttöön tietomallinnusta, niin myös Kuopion sairaalatyömaalla. Tablettitietokone on hyvä väline muun muassa suunnitelmien läpikäymisessä, katselmuksissa, asioiden kirjaamisessa ja taltioinnissa, tiedonsiirrossa sekä aikataulutuksessa.

Taide osana rakentamista

Kaarisairaalassa yhdistyvät taide ja arkkitehtuuri. Rakennuksen julkisivua koristaa Evoluutio -lasitaideteos ja taidetta on integroitu myös sisätiloihin osana paranemisympäristöä.

Etsi projekteja

Projektien määrä

loading