c

Technopolis Viestikatu 7

  • Viestikatu 7 -kiinteistö
  • Viestikatu 7 -kiinteistö
  • Viestikatu 7 -kiinteistö

Viestikatu 7 -kiinteistön rakentaminen alkoi maaliskuussa 2012, ja se valmistui tammikuun 2013 lopulla. Kohde on pinta-alaltaan noin 12 000 bruttoneliömetriä ja tilavuudeltaan noin 46 000 kuutiometriä.

Viestikatu 7 sijaitsee olemassa olevan kaupunkirakenteen keskellä lähellä palveluita ja hyvien julkisen liikenteen yhteyksien päässä. Pihalle toteutettiin myös vähäpäästöisille ajoneuvoille osoitettuja paikkoja, ja tontille jäi rakentamisen jälkeenkin riittävästi viheralueita.

Viestikatu 7 -kiinteistö sai kultatason LEED®-sertifikaatin.

Se on ensimmäinen toimistotalo Kuopiossa, jolle on myönnetty LEED-sertifikaatti. Kiinteistö pärjäsi sertifioinnissa erityisen hyvin kestävän maankäytön osa-alueessa. Viestikatu 7 sijaitsee olemassa olevan kaupunkirakenteen keskellä lähellä palveluita ja hyvien julkisen liikenteen yhteyksien päässä. Pihalle toteutettiin myös vähäpäästöisille ajoneuvoille osoitettuja paikkoja, ja tontille jäi rakentamisen jälkeenkin riittävästi viheralueita.

LEED-pisteitä kohde sai myös vettä säästävistä vesikalusteista sekä mahdollisuudesta yksilölliseen lämpötilansäätöön. Hyvien sisäolosuhteiden suunnittelu ja epäpuhtauksien vähentäminen muun muassa riittävillä sisäänkäyntijärjestelyillä edistivät osaltaan korkean luokitustason saavuttamista. Työmaan pisteitä nostivat muun muassa rakennusjätteiden kierrätys ja hyötykäyttö sekä puhtaudenhallinta.

Kiinteistön sertifiointiprosessista vastasi Green Building Partners Oy.

Etsi projekteja

Projektien määrä

loading