c

Eko-Viikin asuinalue

  • As Oy Helsingin Auringonkukka
  • As Oy Helsingin Auringonkukka

Helsingin Eko-Viikki on Suomen ensimmäinen ekologinen kaupunginosa. Asuntorakentaminen käynnistyi Eko-Viikissä vuonna 1999, ja alue valmistui vuonna 2005. Alueelle on rakennettu erilaisia kestävän kehityksen mukaisia energia- ja ympäristöratkaisuja. Eko-Viikin suunnittelun lähtökohtana on ollut kestävä, terveellinen ja muunneltava asuinympäristö, jossa ratkaisut säästävät energiaa ja vähentävät jätteen määrää.

Viikin kaupunginosa sijaitsee vain 20 minuutin päässä Helsingin keskustasta. Viikin peltoja on viljelty keskiajalta asti, ja rantaruovikot ovat lintuharrastajien suosiossa. Sittemmin Viikistä on kehittynyt nykyaikainen tiedekaupunginosa ja luonnonläheinen asuma-alue, Eko-Viikki.

Eko-Viikin kaikissa asuintaloissa on toteutettu kestävän kehityksen mukaista rakentamista jossakin muodossa. Mittavin projekti on ollut aurinkolämpöhanke, jonka piirissä oli liki 400 asuntoa. Skanskan kohteista As Oy Helsingin Keltavuokko, As Oy Helsingin Auringonkukka ja As Oy Helsingin Valkoapila sekä VVO:lle rakennettu vuokratalo Norkkokuja 3 ja 4 olivat mukana tässä hankkeessa.

Skanska on tähän mennessä rakentanut alueelle kaikkiaan 767 asuntoa, joista omia projektikehityskohteita 195 asuntoa.

Etsi projekteja

Projektien määrä

loading