c

As. Oy Lappeenrannan Majakka

  • Majakka valmistui Pallo-Tyysterniemen lumoaviin luontomaisemiin.
  • Ainutlaatuisen asumisen kruunaa upea järvimaisema.

12-kerroksinen tornitalo on Lappeenrannan korkein asuinrakennus. Majakan kodit on suunniteltu siten, että niiden kaikkien parvekkeelta on kerroksesta riippumatta näkymät Saimaan Sunisenselälle. Majakkaan tuli yhteensä 52 asuntoa.

Majakan suunnittelussa otettiin huomioon monella tapaa asukkaiden arjen helpottaminen. Majakan kaikki autopaikat on varustettu sähköauton latauspisteellä. Pääovi ja ulkoiluvälinevaraston ovi avautuu automaattisesti kosketuksella KONEen älypuhelinsovelluksen ansiosta ilman perinteisen kotiavaimen käyttöä. Hissi tulee valmiiksi alas ja vie asukkaan automaattisesti kotikerrokseensa – ilman nappien painelua. Järjestelmä toimii Bluetooth-älypuhelinavaimella tai RFID-avainketjulla. Vieraista asukas saa tiedon älypuhelimeensa: ovipuhelinsovelluksen avulla asukas näkee vierailijan ja voi päästää hänet sisään. Ovipuhelun voi vastaanottaa myös ilman videoyhteyttä millä tahansa matkapuhelimella.

Lisäksi ulkoiluvälinevarastossa on kuraeteinen, joka sujuvoittaa esimerkiksi luonnossa liikkuvan tai koiranomistajan elämää: pesupisteellä voi puhdistaa esimerkiksi lemmikin tassut tai kuraiset saappaat.

Skanska on toteuttanut alueelle neljä muuta yhtiötä: Lappeenrannan Matruusin, Pursimiehen sekä Amiraalin ja Kommodorin.

Etsi projekteja

Projektien määrä

loading