c

As. Oy Tampereen Luminary

  • Luminary sijaitsee huippupaikalla Tampereen sydämessä.
  • Murtokadun ja Itsenäisyydenkadun kulmassa kohoava Luminary on kaupungin uusi veistoksellinen maamerkki.
  • Luminary sisäpihaa.
  • Luminaryssa on näyttävä sisäänkäynti, jonka kautta kuljetaan rentoon, valoisaan ja avaraan aulaan.
  • Luminaryyn valmistui monipuolinen valikoima kaupunkikoteja.
  • Luminary edustaa uuden ajan kaupunkiasumista.

Rohkeasti uudistuvan Tampereen sydämeen kohonnut tornitalo Luminary edustaa uuden ajan kaupunkiasumista, joustavaa arkea ja taidokasta tilasuunnittelua. Valossa kylpevä Luminary valmistuu erinomaiselle paikalle kaupunkielämän inspiroivaan keskipisteeseen ja tarjoaa asukkailleen toimivia sisustusratkaisuja, arjen luksusta ja keskusta-asumisen helppoutta.

Luminaryyn on asukkaiden käytettävissä asumista helpottavia palveluja, joita ei vielä kovin monessa suomalaisessa asuintalossa ole tarjolla. Talossa on yhteiskäyttöautomahdollisuus, kahvila ja pakettiautomaatti sekä viihtyisä aula oleskelutiloineen. Lisäksi asukas voi omassa asunnossaan sijaitsevan ohjauspaneelin avulla säädellä asuntonsa lämpötilaan vaikuttavia järjestelmiä. 

Ainutlaatuisessa kokonaisuudessa yhdistyvät 7-kerroksinen Luminary I ja kaupungin korkein asuintalo, 21-kerroksinen Luminary II. New Yorkin asuintorneista inspiraationsa hakevan maamerkin kivijalkaan sijoittuu noin 1200-neliöinen liiketila-alue sekä aukiomainen, kahteen tasoon levittäytyvä urbaani oleskelutila, joka kutsuu kaupunkilaisia hengähtämään keskelle keskustan sykettä.

Tampereen keskusta-alueen täydentyessä voimakkaasti Luminary luo kaupungin korkeimpana asuinrakennuksena tärkeän maamerkin uudistuvaan, itäisiin kortteleihin kurottavaan keskustaan. Korkea, ekotietoinen rakentaminen kannustaa osaltaan ympäristöä vähemmän kuormittaviin arjen valintoihin, kun palvelut ovat lähellä ja autolla liikkumisen tarve pienenee.

Arjen tyyni lähtöpiste

Luminaryssa pienimmätkin yksityiskohdat on tarkoin suunniteltu. Tyyli ja toimivuus kulkevat läpi modernin asuinrakennuksen. Nykyaikaiset asuintekniset ratkaisut tekevät asumisesta miellyttävää ja takaavat rauhoittumisen keskellä ydinkeskustaa, asuinkerroksesta riippumatta. Asuntojen suurista ikkunoista avautuvat huikeat kaupunkinäkymät ja alapuolelle rakentuva uusi raitiotie sekä viereinen juna-asema takaavat sujuvan liikkumisen.

Asuintalojen väliin asettuu vehreä ja suojaisa sisäpiha, ja matalamman rakennuksen kattotasanteelle rakennetaan asukkaiden yhteinen oleskeluterassi.

Ainutlaatuinen tornitalokokonaisuus

Luminary on ollut haastava hybridikohde niin suunnittelijoille, työmaalle kuin elementtivalmistajillekin. Onnistumiset liittyvät erityisesti mallipohjaiseen suunnitteluun ja yhteistyöhön sekä mallitiedon jakamiseen ja hyödyntämiseen työmaalla. Luminary on korkeatasoinen tarkasti tietomallinnettu asuinrakennushanke. Esimerkiksi elementtien mallinnustarkkuus oli viety poikkeuksellisen pitkälle ja betonielementeissä huomioitiin työturvallisuus jo suunnitteluvaiheessa esimerkiksi siten, että Skanska mallinsi työmaan putoamissuojaukset. Lue lisää.

Hanke sai kunniamaininnan Tekla BIM Awards Suomi ja Baltia 2018-kilpailussa sekä palkittiin parhaana kaupallisena projektina kansainvälisessä Tekla Global BIM Awards 2018 -kilpailussa.

Yhteishanke vailla vertaa

Luminary on monella tapaa ainutlaatuinen hanke. Skanskan oman hankekehityksen ja suunnittelijoiden lisäksi mukaan valjastettiin alusta alkaen myös kokeneet arkkitehdit: Luminaryn pääsuunnittelija Petri Tavilampi ja projektiarkkitehti Ingo Pfeifer Bst-Arkkitehtit Oy:stä sekä sisustusarkkitehdit Anna Katriina Tilli ja Mikko Vesanen MAK Sisustusarkkitehtitoimistosta. Jo suunnitteluvaiheessa mukaan otettiin myös talon potentiaaliset asukkaat, joiden ideoita asuntojen toimivuudesta, palveluista ja arkea sujuvoittavista ratkaisuista selvitettiin yhteisissä työpajoissa.

Rakennusvaiheessa Luminaryn parissa työskenteli noin 70 hengen tiimi, joka koostui mm. Skanska Kotien myyjistä, asiakaspalveluhenkilöistä, hankinnasta ja laskennasta sekä työmaaväestä, mukaan lukien suuren joukon aliurakoitsijoita.

Skanska on tornitalorakentamisen edelläkävijä Suomessa. Ensimmäinen Skanskan rakentama asuintornitalo Meritorni kohosi Espooseen jo vuonna 1999, ja sittemmin eri puolille Suomea on rakentunut yhteensä 14 asuintornitaloa.

Etsi projekteja

Projektien määrä

loading