c

Huhtasuon Ilona

  • Huhtasuon Ilona
  • Huhtasuon Ilona
  • Huhtasuon Ilona

Vuosina 2014–2015 valmistunut yhteisöllinen senioritalo Huhtasuon Ilona Jyväskylässä tarjoaa asukkailleen turvallista asumista omissa kodeissaan sekä esteetöntä yhteistä toimintatilaa niin sisällä kuin ulkonakin. Ilonassa asumisen tavoitteena on edistää seniorien edellytyksiä monipuoliseen ja virikkeelliseen elämään sekä sosiaaliseen kanssakäymiseen.

Senioritalossa on kiinnitetty erityistä huomiota ikääntyneiden liikkumista ja turvallista asumista helpottaviin ratkaisuihin – kaikki yksityiskohdat on mietitty ikääntymisen lähtökohdista. Kynnyksiä ei ole, oviaukot ovat leveät, kylpyhuoneessa pystyy toimimaan vaikka pyörätuolilla, hissi on tilava ja liikkuminen kaikkialle vaivatonta.

Huhtasuon Ilona koostuu kahdesta rakennuksesta. Ilona 1:ssä on 42 ja Ilona 2:ssa 38 asumisoikeusasuntoa. Viisikerroksisten rakennusten välissä on yksikerroksinen yhdysosa, johon sijoittuvat asukkaiden yhteiset tilat; saunat, olohuone biljardipöytineen, kahvitteluhuone, lehtien lukutila, kuntosali, pyykinpesutilat ja hyvinvointipalvelujen huone.

Huhtasuon Ilonassa ympäristövastuullisuus on osa asukkaiden arkea: uudet kodit ovat paitsi energiatehokkaita, ne myös sijaitsevat vain kävelyetäisyyden päässä monista tärkeistä palveluista, kuten kirjastosta, ruokakaupasta, terveysasemasta ja kirkosta.

Vankka palvelukotirakentamisen osaaminen

Skanskalla on vahva osaaminen seniori-, palvelu- ja hoivatilojen suunnittelusta ja rakentamisesta. Vuodesta 1995 lähtien Skanska on toteuttanut eri puolille Suomea yli 70 palvelukotihanketta, kuten Asikkalan Anianpellon Palvelukodin Vääksyyn, Attendo Marsalkanhovin Mikkeliin, Palvelutalo Hopeasillan Heinolaan, Palvelukoti Kajavan Helsingin Keskiyöntielle, Simonkylän vanhustenkeskuksen, Attendo Jokikartanon hoivakodin ja Asolan palvelutalon Vantaalle sekä Lehtiojan palvelukeskuksen Lahteen.

Etsi projekteja

Projektien määrä

loading