c

Kauppakeskus Valkea, Oulu

  • Kauppakeskus Valkea on Oulun seudun ykköskauppapaikka.
  • Kauppakeskus Valkea muodostaa keskustakortteleihin monipuolisen muodin ja palvelujen sisäkaupunkitilan.
  • Pajarinkulma oli rakennushetkellä Oulun ydinkeskustan korkein asuinrakennus, joka tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin.

Kauppakeskus Valkea tuo Oulun keskustakortteleihin monipuoliset kaupalliset palvelut ja uutta keskusta-asumista

Oulun kaupungin pitkäaikaisena tavoitteena on keskustan elinvoimaisuuden, vetovoimaisuuden ja viihtyvyyden lisääminen. Oulun keskustaan vuonna 2016 valmistunut Kauppakeskus Valkea on Oulun seudun ykköskauppapaikka, jonka yhteyteen rakennettiin myös asuntoja. Kauppakeskus Valkea avasi ovensa keväällä 2016, ja asunnot valmistuivat kesäkuussa 2016.

Monipuolinen lisä Oulun keskustan palvelutarjontaan

Kauppakeskus Valkea muodostaa keskustakortteleihin monipuolisen muodin ja palvelujen sisäkaupunkitilan, sisältäen mm. Sokos-tavaratalon, runsaasti merkkiliikkeitä, ravintoloita ja kahviloita sekä Sokos Herkku -ruokakaupan. Kyse on kokonaisuutena yli 100 milj. euron investoinneista Oulun ydinkeskustaan.

Uudenlaista kaupunkitilaa

Skanskan urakkasopimusten arvo hankkeessa oli noin 42 miljoonaa euroa. Skanskan ja Arinan sopimukset sisälsivät uuden kauppakeskuksen rakentamisen, nykyisen kauppakeskusosan tilojen saneerauksen sekä osia yhdistävän kävelykatuosuuden toteuttamisen. Kävelykatuosuus suunniteltiin toteutettavaksi katettuna ja ympärivuotisesti lämpimänä julkisena tilana, mikä on ainutlaatuista pohjoisissa olosuhteissa. Lisäksi Skanska toteutti 66 arvoasuntoa kauppakeskuksen päälle rakennettuun 7-kerroksiseen rakennukseen.

Oulun ydinkeskustan korkein asuinrakennus

Valkean yhteyteen rakennettu asuinrakennus on nimeltään Pajarinkulma. Pajarinkulma oli rakennushetkellä Oulun ydinkeskustan korkein asuinrakennus, joka tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Ylimmät asunnot sijaitsevat maantasosta laskettuna 12. kerroksessa. Asuntovalikoima on monipuolinen ja uusia koteja löytyy kompaktista yksiöstä hulppeaan 137,5 neliön huoneistoon, johon kuuluu myös 47,5 neliön kokoinen lasitettu terassiparveke.

Asunnoista näkymät yli kaupungin

Asunnot sijoittuvat 6.−12. kerroksiin ja kaikista kodeista on näkymät koko kaupungin yli. Viidennen kerroksen katolta löytyy oleskelupiha, jossa on mm. puttausgreeni, petankkikenttä ja grillikatos. Paikoitus on kauppakeskuksen paikoitushallissa, josta on hissiyhteys asuinkerroksiin.

Etsi projekteja

Projektien määrä

loading