c

Sipoon logistiikkakeskus

  • Sipoon logistiikkakeskus

S-ryhmän päivittäistavaroiden logistiikkakeskus sijaitsee Sipoon Bastukärrissä, joka otettiin kokonaisuudessaan käyttöön vuonna 2018.

Logistiikkakeskus oli yksi suurimmista rakennusprojekteista Suomessa. Sen pinta-alaksi tuli noin 189 000 bruttoneliömetriä ja tilavuudeksi noin 3 400 000 kuutiometriä. Kun työmaan kiersi ympäri, matkaa kertyy noin kaksi kilometriä.

Logistiikkakeskus on suunniteltu energiatehokkaaksi ja sille myönnettiin vuonna 2019 Excellent-tason BREEAM-ympäristösertifikaatti. Kohteessa hyödynnetään lämmitys- ja jäähdytysenergiana maalämpöä.

Skanskan ja Lemminkäisen muodostama työyhteenliittymä Freeway ja S-ryhmän Logistiikkakeskukset Oy allekirjoittivat kesäkuussa 2013 puitesopimuksen logistiikkakeskuksen rakentamisesta projektinjohtourakkana. Hanke toteutettiin viidessä toisiinsa limittyvässä vaiheessa. Urakkasopimukset tehtiin vaiheittain hankkeen edetessä.

Urakkasopimuksen ensimmäinen vaihe kattoi logistiikkakeskuksen talo- ja rakennustekniset työt sekä aputoimi-, huolto- ja porttirakennusten rakennus- ja talotekniset työt, yhteensä noin 77 000 bruttoneliömetriä. Sopimukseen kuului myös edellä mainittuihin liittyvät pihatyöt. Hankkeen 3. ja 4. vaihe kattoi päivittäistavaroiden kylmävarastot ja 5. vaihe pakkasvaraston.

Etsi projekteja

Projektien määrä

loading