c

Original Sokos Hotel Ilves, Tampere

  • Tampereen ikoninen Original Sokos Hotel Ilves on tuotu taloteknisiltä olosuhteiltaan ja energiatehokkuudeltaan tähän päivään.
  • Sokos Hotel Ilves Tammerkoskelta päin kuvattuna
  • Kuva Sokos Hotel Ilveksen sisätiloista
  • Kuva Sokos Hotel Ilveksen hotellihuoneesta

Tampereen sydämessä sijaitseva vuonna 1986 avautunut Original Sokos Hotel Ilves koki perusteellisen peruskorjauksen. Peruskorjauksen ohella kaikki talon hotellihuoneet sekä aula-, kokous- ja ravintolatilat uudistettiin.

Hankekokonaisuuteen kuului hotellihuoneiden ja käytävien saneeraus 3.–18. kerroksissa. Huoneita on yhteensä 336, ja ne kokivat täydellisen muodonmuutoksen: niissä uusittiin itse huoneiden pintamateriaalit, kylpyhuoneiden pinnat ja kalusteet, ikkunat ja parvekeovet sekä osa talotekniikasta.

Uudistuksen kävivät läpi myös muun muassa aula, vastaanotto ja ballroomit, toisen ja viidennen kerroksen neuvottelutilat sekä hotellin ylimmässä eli 19. kerroksessa sijaitsevat saunaosasto ja maisemakabinetti. Myös pohjakerroksen ravintolamaailma muokattiin uuteen uskoon ja hotelli sai kaivatun kattoterassin, jonne pääsee nyt sekä sisä- että ulkokautta.

Tavoite oli saada uudistus valmiiksi ennen Tampereella keväällä 2022 pelattavia jääkiekon MM-kisoja. Kunnianhimoisessa tavoitteessa onnistuttiin, ja muodonmuutos toteutettiin tahtiaikataululla vain 11 kuukaudessa.

Uudistus kiertotalouden hengessä

Rakennuksen materiaalit haluttiin hyödyntää ja uudelleen käyttää hankkeessa mahdollisimman tehokkaasti. Hyötykäyttöjätteen määrä oli jopa 98,8 %.

Esimerkiksi vanhat julkisivulasit ja alumiinirakenteet kierrätettiin ja käytettiin uusioraaka-aineena ja vesikattoa 1 400 neliön laajuudelta suojanneet vanerit ja pakkasmatot toimitettiin Skanskan läheiselle työmaalle uudelleenkäytettäviksi suojamateriaaleiksi. Jopa alkuperäiset WC-paperi- ja pyyhetelineet irrotettiin, puhdistettiin ja kiillotettiin uutta vastaavaan kuntoon.

Kohde koki uudistuksen yhteydessä myös energiaremontin. Hotellihuoneiden konvektorit ja lämmityspatterit vaihdettiin uusiin ja sähköjärjestelmät, valaistus ja automatiikka päivitettiin tähän päivään. Myös ilmanvaihtokanavia uusittiin ja tamperelaisille tutuksi tulleen torniosan julkisivun kaikki ikkunat uusittiin energiateknisesti tehokkaammiksi.

Etsi projekteja

Projektien määrä

loading