c

Laurentiustalo - oppimiskeskus ja monitoimitalo, Lohja

  • Laurentiustalon sisäänkäynti.
  • Laurentiustalon uudisrakennuksen julkisivu on rustiikkinen.
  • Uudisrakennuksen ja Anttilan koulun väliin tehtiin kulkuväylä.

Noin 7 700 kerrosneliömetrin kokoinen Laurentiustalo nousi historiallisen Pyhän Laurin kirkon läheisyyteen. Punatiilinen rakennus sulautuu hyvin historialliseen ympäristöönsä.

Hankkeeseen kuului uudisrakentamisen lisäksi myös vanhojen tilojen uudistamista noin 1 400 kerrosneliömetrin verran.

Monitoimitalossa on toimintaa aamusta iltaan

Laurentiustalo on monenlaisen oppimisen keskus. Sinne sijoittuvat Anttilan yläasteen koulu ja Tytyrin ala-asteen koulu, Solbrinkens skola, suomen- ja ruotsinkielinen päivähoito sekä tiloja musiikkiopistolle, kuvataidekoululle ja kansalaisopistoille. Rakennus yhdistyy Anttilan koulun käytössä olevaan rakennukseen, jonka remontti on valmistunut keväällä 2017.

Laurentiustalo on toteutettu Lohjan kaupungin, Skanska Talonrakennuksen sekä P&R Arkkitehtien allianssihankkeena, jonka kehitysvaihe käynnistyi alkuvuodesta 2018. Hanke valmistui kokonaisuudessaan vuoden 2020 lopulla.

Lohjan kaupunki kilpailutti samassa yhteydessä myös toisen monitoimitalohankkeen Lohjan Ojamolle. Tämän toteutti myös Skanska ja P&R Arkkitehdit Oy yhteistyössä kaupungin kanssa. Ojamotaloon tuli yhtenäiskoulun, esiopetuksen, iltapäiväkerhon, nuorisotoimen ja kirjastotoimen tiloja. Lisäksi kokonaisuuteen sijoittuvat myös päiväkoti, Lohjan Liikuntakeskus ja ikääntyneiden kotihoidon palveluita. Hanke valmistui kokonaisuudessaan 2021. 

Etsi projekteja

Projektien määrä

loading