c

Clarion Hotel Helsinki Airport, Vantaa

  • Clarion Hotel Helsinki Airport, sisäänkäynti
  • Clarion Hotel Helsinki Airport, julkisivu
  • Clarion Hotel Helsinki Airport, hotellin aula
  • Clarion Hotel Helsinki Airport, hotellihuone

Clarion Hotel Helsinki Airport rakentui kansainvälisen Aviapoliksen kohtaamispaikaksi

Pääkaupunkiseudun nopeimmin kasvavaan yrityskeskittymään, Aviapoliksen alueelle Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyyteen, valmistui syksyllä 2016 näyttävä Clarion Hotel Helsinki Airport. Kehäradan rautatieaseman päällä sijaitseva Clarion-hotelli muodostaa yhdessä Aviabulevardi-toimistotalojen kanssa kokonaisuuden, jonne pääsee helposti niin kotimaasta kuin maailmalta.

Monipuolisten yhteyksiensä ansiosta Clarion-hotellista on muodostunut aktiivisen alueen luontainen kohtaamispaikka: junamatka Helsinki-Vantaan lentoasemalle kestää vain 2 minuuttia ja Helsingin päärautatieasemalle pääsee junalla 30 minuutissa. Myös paikallisbussit pysähtyvät suoraan hotellin edessä, ja Kehä III:n varrella sijaitsevalle hotellille on helppo saapua myös omalla autolla.

Hotelli vetää puoleensa paitsi lentokentän yöpyjiä, myös paljon työssään matkustelevia, kansainvälisiä yritysvieraita, business- ja vapaa-ajanvieraita kotimaasta sekä lähellä sijaitsevien viihde- ja aktiviteettikeskus Jumbon ja Flamingon asiakkaita. Kahdeksankerroksisessa hotellissa on 258 tilavaa huonetta, 12 kokoustilaa, huippukokki Marcus Samuelssonin luotsaama Kitchen & Table -ravintola, Living Room Bar sekä suuri kuntosali ja saunaosasto.

Skanskan laaja hotellirakentamisen osaaminen käytössä

Clarion-hotellin toteutukseen oli koottu Skanskan parhaat asiantuntijat ja hotellirakentamisen osaaminen. Suunnittelu- ja rakentamisvaiheessa oli Skanska Talonrakennuksen lisäksi mukana useita Skanskan yksiköitä. Hankekehityksen ja ympäristötiimin asiantuntijat toivat oman osaamisensa mukaan, Skanska Infra teki maanrakennusvaiheen kalliopinnan porapaalutukset ja Skanska Talotekniikka hoiti kohteen LVI- ja sähkötekniikkatyöt.

Clarion Hotel Helsinki Airportin arkkitehtuurista vastasi arkkitehtitoimisto SARC. Hotellikiinteistön omistaa Keva ja hotelli on norjalaisen Strawberry -hotelliyrityksen (entinen Nordic Choice Hotels) toinen hotelli Suomessa.

Energiatehokkuus kantaa pitkälle tulevaisuuteen 

Clarion Hotel Helsinki Airportille on myönnetty kultatason LEED®-ympäristöluokitus. Erityisesti vedenkäyttöön kiinnitettiin jo suunnitteluvaiheessa huomiota, sillä hotellirakennuksessa tiloihin on asennettu suuria määriä suihkuja ja vesikalusteita.

LEED-ajattelua toteutettiin hotellin rakennusvaiheessa esimerkiksi energiatehokkaina materiaali- ja vesikalustevalintoina sekä jätemäärän kierrätyksenä. Hotellivieraalle energiatehokkaat ratkaisut voivat näkyä muun muassa liiketunnistimilla ohjattuna valaistuksena ja ilmanvaihtona, vettä säästävinä suuttimina tai lähellä tuotettuna ruokana. Myös erinomaiset joukkoliikenneyhteydet Kehäradan kautta ja ja lähiympäristön huomioiminen vähentävät ympäristön kuormitusta.

Etsi projekteja

Projektien määrä

loading