c

Aviabulevardi I ja II -toimistorakennus, Vantaa

  • Aviabulevardi I
  • Aviabulevardi I
  • Aviabulevardi I
  • Aviabulevardi I
  • Aviabulevardi II
  • Aviabulevardi II
  • Aviabulevardi II

Aviapoliksen alue sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä. Keskeisellä paikalla Aviapoliksessa, aivan Kehäradan aseman päällä, sijaitsevat Aviabulevardi-toimistotalot ja Clarion-hotelli, jotka muodostavat yhdessä koko alueelle keskiön, joka houkuttelee ennen kaikkea kansainvälisiä yrityksiä ja paljon työssään matkustelevia.

Toimistotalot Aviabulevardi I ja Aviabulevardi II valmistuivat vuosina 2016 ja 2018. Aviabulevardit ovat monikäyttäjätoimistotaloja, jotka tarjoavat yrityksille monipuolisen ja joustavan tilan toimia. Yhteensä taloissa on 16 000 neliömetriä ja suunnittelun lähtökohta oli mahdollistaa monitilaympäristö, jossa tilat tehdään toiminnan ja käyttötarkoituksen mukaisesti ja ne ovat helposti muunneltavissa yritysten tarpeiden mukaisesti. Yrityksillä on mahdollisuus valita juuri itselleen sopivat toimisto-, järjestelmä-, ravintola- ja kiinteistöpalvelut.

Kultatason LEED-ympäristösertifioitu monitilatoimisto

Aviabulevardi I on Suomen ensimmäinen tiukentuneen LEED-serfitikaatin saanut toimistotalo, se saavutti kulta-tason. Myös Aviabulevardi II:lle on myönnetty kultatason LEED-sertifikaatti.

Aviabulevardi I:n kultatason ympäristösertifikaatin takana ovat muun muassa energiankäytön tehokkuus, hyvät joukkoliikenneyhteydet sekä rakentamisen aikana hyvin suunniteltu jätteiden lajittelu ja kierrätys. 

Aviabulevardin II:ssa käytetään uusiutuvaa geoenergiaa. Maan alle on porattu energiakaivoja, joiden avulla rakennus lämmitetään ja viilennetään ympäristöystävällisesti. Katolla on myös maksimimäärä aurinkopaneeleita kattamaan osa kiinteistön sähkönkulutuksesta.

Toimistotaloihin sijoittuville yrityksille rakennuksen ympäristö- ja energiatehokkuuden hyödyt näkyvät kustannussäästöinä muun muassa erinomaisen sisäilmanlaadun, energiatehokkuuden, yleisen viihtyvyyden ja tehokkaan tilasuunnittelun ansiosta. Rakennuksien energialuku eli E-luku on neljänneksen alle rakennusmääräysten edellyttämän tason. Energiankäyttöä Aviabulevardi-toimistotaloissa tehostavat esimerkiksi ilmanvaihdon ja valaistuksen ohjaaminen läsnäoloantureilla.

Taustalla vankka kokemus toimistotalojen suunnittelusta ja rakentamisesta

Skanskalla on vahva kansainvälinen kokemus toimistotalojen suunnittelusta ja rakentamisesta. Suomessa Skanskan toimitilaprojektikehitysyksikkö on toteuttanut kuusi toimistoprojektia. Hankkeista LEED-platinatason sertifioituja ovat Lintulahdenvuori Helsingin Sörnäisissä sekä Mannerheimintien ja Hakamäentien kulmassa sijaitsevat kaksi toimistotaloa. Aviabulevardi II:n lisäksi vuonna 2019 valmistui K6-toimistotalo Helsingin Sörnäisiin. Kaikki nämä toimistotalot ovat Skanskan kehittämiä ja rakennuttamia toimistotaloja.

Skanska ja Lentoasemakiinteistöt Oyj aloittivat Aviapoliksen aloituskorttelin kehittämisyhteistyön jo vuonna 2012. Varsinaisten rakennustöiden pariin Skanska pääsi vuonna 2015.

Etsi projekteja

Projektien määrä

loading